26 / 04 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapılacak cami planına durdurma kararı verildi!

Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapılacak cami planına durdurma kararı verildi!

ATATÜRK Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine ait olan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesi sınırlarında kalan alana Büyükşehir Belediyesinin camii yapması Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınmıştı...


ATATÜRK Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine ait olan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesi sınırlarında kalan alana Büyükşehir Belediyesinin camii yapması Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınmıştı. Ankara 6. İdare Mahkemesi odanın açtığı davada kararını verdi. Mahkeme, "Cami planına dur" dedi. 


Atatürk Orman Çiftliği arazisi olan ve Yenimahalle sınırları içerisinde bulunan AOÇ alanında Büyükşehir Belediyesi imar planı değişikliği ile camii yapılmasına karar vermişti. Mimarlar Odası bu kararı 16 Mart 2012 tarihinde yargıya taşımıştı. O dava neticesinde dün Ankara 6. İdare Mahkemesi kararını verdi ve cami planının durdurulmasını istedi. 


Verilen yargı kararına ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Büyükşehir Belediyesi Atatürk Orman Çiftliği talanında sınır tanımazlığını devam ettiriyor. Cami yapımı için uygun bir yer olmadığını defalarca söyledik, ama bütüncül planlamadan uzak, kinle ve öfkeyle kent ve ülkeyi yönetenler, öfkelerini AOÇ'den çıkartmaya çalışıyorlar. Karar AOÇ ve kent mücadelesi için sevindirici" diye konuştu. 

Mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait alan için Peyzaj Mimarları Odası ve Gazi Üniversitesi Rektörlüğü de cami yapımına itiraz edip davada müdahil olmuştu. 



Evrensel Gazetesi