29 / 03 / 2024

Aziz Kocaoğlu, Gaziemir Yeni Fuar Kompleksi'ni ziyaret etti!

Aziz Kocaoğlu, Gaziemir Yeni Fuar Kompleksi'ni ziyaret etti!

Gaziemir'deki Yeni Fuar Kompleksi'nde beton yapılar büyük ölçüde tamamlanırken uzay çatı montajları da hız kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir fuarcılığını birkaç kat büyüteceklerini söyledi...


Gaziemir'deki Yeni Fuar Kompleksi'nde beton yapılar büyük ölçüde tamamlanırken uzay çatı montajları da hız kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir fuarcılığını birkaç kat büyüteceklerini söyledi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkam Aziz Kocaoğlu, Gaziemir'de inşaatı süren Yeni Fuar Kompleksini ziyaret etti. İnşaat alanının tamamını dolaşarak çalışmaların durumuyla ilgili bilgi alan Başkan Kocaoğlu na Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek, Altyapı 1 lizmetleri Daire Başkam Dr. Buğra Gökçe ve Fen İşleri Daire Başkanı Ayşen Kalpalı eşlik etti. 


TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ 


240 bin metrekarelik taban alanında 340 bin metrekarelik kapalı alanıyla, 7 bloktan oluşan Türkiye'nin en büyük fuar merkezine ait şantiye sahasında, 68 iş makinesi ve 900'e yakın işçiyle devam eden çalışmaların bu sene içinde tamamlanarak İzmir fuarcılığının daha da büyümesi hedefleniyor. İlk kez bir belediye tarafından, kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirilen ve 400 milyon liraya mal olacak olan İzmir fuar kompleksinin ismini de İzmirliler belirleyecek. Havaalanı yolu üzerinde bulunan Gaziemir'deki merkezin yapım çalışmalarına ilişkin bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkam Aziz Kocaoğlu, "850 - 900 arasındaki işçiyle birlikte; hızlı bir çalışma sürüyor. 

Uzay çatıları belli bir aşamaya geldi. Beton yapıları hemen hemen bitmek üzere. Kaplamalar başladı ve hızlı bir şekilde devam ediyor. İzmir'in bu önemli merkezi, gün geçtikçe daha çok ortaya çıkmış olacak. Fuar meydanının Bergama taşından oluşan zemin granitleri döşen irken diğer yandan da uzay çatıları ve betonlar seriliyor, sıva - izolasyon işleri yapılıyor. Uzay çatıların üzeri son malzemeyle kaplanıyor. Alanda hummalı bir çalışma var" decli. Kocaoğlu, yeni fuarın yapımı tamamlanınca MARBLF ve Gelinlik&Damatlık gibi dünyada ilk sıralarda yer alan önemli fuarların daha geniş alanlarda, daha çok katılımcıyla düzenleneceğini ve İzmir fuarcılığını gerek yurt içinden gerekse yıırt dışından partnerlerle birlikte birkaç kat büyütmeyi hedeflediklerini söyledi. 


BİN 517 KAZIK ÇAKILDI 


İnşaat çalışmaları kapsamında, 183 bin 441 metreküp beton dökülen İzmir Fuar Kompleksi inşaatı için bugüne kadar 1517 adet fore kazık çakıldı. 1 milyon 978 bin metreküp hafriyat yapılırken 170 bin metreküp de ankraj (çelik donatının beton içine bağlanması) gerçekleştirildi. 340 bin metrekare inşaat alanına sahip yeni fuar kompleksi, 2500 araçlık kapalı otoparkı, ofisleri, restoranları, meydan ve amfi tiyatrosu ile sadece fuar zamanlarında değil haftanın her günü faaliyet gösterecek bir yaşam ve etkinlik alam olarak tasarlandı. Yeni Fuar Kompleksi tamamlandığında, İzmir'i fuarlar ve kongreler kenti olma hedefine de büyük ölçüde ulaştırmış olacak. 


Fuarın katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunacak 14 katlı seyir kulesi tamamlandı. Amfi tiyatro şeklinde hazırlanan meydan, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Yeni fuar kompleksi projesinde, daha sonra gelebilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2. etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Bunun haricinde ayrıca, 40 bin metrekarelik ayrı bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi'ıtin yeni fuar merkezinde 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı oluşturularak ziyaretçi ve katılımcıların hizmetine sunulacak. Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik fuar sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alacak. 


Günboyu Gazetesi 





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri