16 / 04 / 2024

Bursa'daki yeni stadyum tamamlanma aşamasına geldi!

 Bursa'daki yeni stadyum tamamlanma aşamasına geldi!

Bursa’da yaptırılan yeni stadyum tamamlanma aşamasına geldi. Çatı kaplaması süren ve koltuk dizaynları netleştirilen stadyumun yeni sezona hazır hale geleceği bildirildi.



Bursa’da inşa edilen 45 bin kişilik yeni stadyumda açık ve kapalı tribünlerde kullanılacak koltuk şekilleri belirlendi. UEFA’nın son kriterlerine uygun olarak inşa edilen ve tamamlandığında dünyanın sayılı stadyumları arasına girecek olan stadyumda, çatı kaplamaları da son aşamaya girdi.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin yeni sembolü olacak en önemli anıtsal yapılandan biri olan stadyumdaki çalışmaların yeni sezona kadar tamamlanacağını belirtti.


Stadyumda çalışmalar hızla devam ediyor


Dünyanın tüm önemli stadyumlarının incelendiğini ve en ayrıcalıklı projenin Bursa’ya kazandırıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa’da 185 bin metrekarelik alana kurulan stadyumumuz artık hızla gelişiyor. Tüm ince işleri ve çatısıyla birlikte hızlı şekilde yol alıyoruz. Bir yandan koltukların imalatı yapılırken diğer yandan çatı inşaatı tamamlanıyor. Dış yüzeydeki dayanıklı teflon kaplama işlemleri sürüyor. Stadyumun diğer parçaları da önümüzdeki günlerde yavaş yavaş monte edilmeye başlanacak. Stadyum, yeni sezonda karşılaşmalara hazır hale getirilecek” dedi.


TOKİ Haber 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler