29 / 03 / 2024

Doğalgazın şu anki fiyatı 2008 Kasım ayından daha düşük!

Doğalgazın şu anki fiyatı 2008 Kasım ayından daha düşük!

Taner Yıldız, "Doğal gazın şu anki fiyatları, 2008 yılı kasım ayındaki fiyatlarından daha düşüktür" dedi. Bakan Yıldız, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler ile Mardin Belediyesini ziyaret etti.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Doğal gazın şu anki fiyatları, 2008 yılı kasım ayındaki fiyatlarından daha düşüktür" dedi.


Bakan Yıldız, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler ile Mardin Belediyesini ziyaret etti. 


Daha sonra, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, doğal gaz maliyetlerinin, satış fiyatının üzerinde olduğunu ifade ederek, su, rüzgar, güneş, jeotermal ve yerli kömür gibi kaynakların daha çok harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi. 


Yıldız, şunları kaydetti:


"En yerli kaynak, şu anda enerji verimliliği ve tasarrufudur. O yüzden doğal gaz ile ilgili zaman zaman vatandaşımızın zaman zaman da yöneticilerimizin gözünden kaçan önemli bir noktayı söylemek istiyorum. Doğal gazın şu anki fiyatları, 2008 yılı kasım ayındaki fiyatlarından daha düşüktür. Üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen şu anda doğal gaz fiyatları TL bazında daha düşüktür."


Bakan Yıldız, kaçak elektrik kullanımına ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:


"Hem kul hakkı hem de devlet hakkı olduğunu söylüyorsun, bir yandan da yüzde 80 oranında bir kayıp kaçaktan bahsediyoruz. Ben bu konuda vatandaşların daha hassas davranacaklarına inanıyorum. Özel sektör, tabii ki bu tahsilatını yapmak ve hizmet götürmek zorundadır. Zaman zaman Mardin ve çevresinde abone olanların talep ettikleri gücün 3-4 katını enerji olarak veriyoruz ama bunun da bir sınırı olmasına inanıyorum.” 


Bakan Yıldız ve Güler, daha sonra, Yenişehir Mahallesi'nde esnaf ziyaretinde bulunarak, AK Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vejdi Kahraman ve Artuklu Belediye Başkan adayı Serdal Yay için destek istedi. 


Eski Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu'nun babası Orhan Pamukçu'nun önceki gün vefatı dolayısıyla aileye taziye ziyaretinde bulunan Yıldız, aile bireylerine başsağlığı diledi.



AA