19 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO Ayazağa davası sonuçlandı!

 Emlak Konut GYO Ayazağa davası sonuçlandı!

Emlak Konut GYO Ayazağa davası sonuçlandı. Emlak Konut Ayazağa arsasındaki teminatı 4 yıl sonra iade ediyor. İhaleyi 2010 yılında Metal Yapı-Özüm Petrol-Yeşil İnşaat-Nasa İnşaat-K Yapı-Taşçılar Madencilik Ortak Girişimi kazanmıştı..



EMLAK Konut GYO'nun İstanbul Ayazağa'daki arsası için 2010 yılında düzenlenen ihaleyi Metal Yapı-Özüm Petrol-Yeşil İnşaat-Nasa İnşaat-K Yapı-Taşçılar Madencilik Ortak Girişimi 3 milyar 251 milyon 100 bin TL teklifle kazanmıştı. Ancak bu ihale ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aleyhine idari mahkemesinde imar planı iptali ve yürütmenin durdurulması davası açıldı. Açılan bu davadan ötürü konsorsiyum ve Emlak Konut arasında anlaşmazlıklar doğdu.

İhaleyi kazanan ortaklar ödemeleri gereken tutarın hazır olduğunu ancak hukuki sureci incelemek adına ek süre istediklerini belirtmişti. Ek süre talebi kabul edilmeyince ortaklar ihaleden çekildi ve ihale Ağaoğlu Şirketler Grubu şirketlerinden Akdeniz inşaata kaldı. İhaleyi ilk kazanan ortak girişim açtıkları davada teminat bedellerinin ödenmesini ve 1 mil l milyon liralık tazminat talep etti. Mahkeme, 1 milyon liralık manevi tazminatı kabul etmezken, 24 milyon 400 bin liralık teminat mektubunu karşı tarafa iade edilmesine ve bunun yam sıra 274 bin 424 liralık zararın da yasal faizi ile ödenmesine karar verdi. Söz konusu arsada hasılat paylaşımı modeli ile Maslak 1453 projesi hayata geçiyor. 


Hürriyet