19 / 04 / 2024

Gelişen emlak sektörü otomotivi de büyüttü!

 Gelişen emlak sektörü otomotivi de büyüttü!

Yatırım cennetine dönüşen Türkiye'de yabancılar sadece sanayi, gayrimenkul veya turizme ivme kazandırmakla kalmıyor aynı zamanda otomotiv sektörünü de canlı tutuyor. 2014'ün ilk 4 ayında yabancılara 5 binin üzerinde konut satışı gerçekleştirildi...


Yatırım amacıyla Türkiye'ye gelen yabancıların sayısı her geçen gün artıyor. 2014'ün ilk 4 ayında yabancılara 5 binin üzerinde konut satışı gerçekleştirildi. Yatırım cennetine dönüşen Türkiye'de yabancılar sadece sanayi, gayrimenkul veya turizme ivme kazandırmakla kalmıyor aynı zamanda otomotiv sektörünü de canlı tutuyor. Kosifler Oto Satış Müdürü Barkın Pınar, "Ülkemizde kiralık otomobil sayısı her geçen gün artıyor. Tüketicinin kiralık aracın avantajlarına yeni yeni hakim oluyor. Kısa veya uzun vadeli seyahatler için gelen yabancıların da kiralık araç talebi artıyor" diye konuştu. Kiralama sektörünün gelişiminin otomotive de olumlu yansıdığını belirten Barkın Pınar, beş ayda üst segmentte yer alan 25 bin aracın satıldığı bilgisini verdi. Pınar, "Satılan yaklaşık her dört otomobilden birini kiralama firmaları satın alıyor. Bu da sektöre sağladıkları katkının en büyük göstergesi" şeklinde konuştu. 


MÜTEKABİLİYET EKONOMİYE YARADI 

Pınar, mütekabiliyet yasasının ekonomiye sağladığı katkıyla ilgili ise şunları anlattı: "2012'de çıkan yasanın meyvelerini son bir yıldır otomotiv sektörü de toplamaya başladı. Nüfus olarak globalleşmemizi de sağlayacağını düşündüğüm yasanın etkileri, çok büyük olmamakla birlikte önemli. Ancak önümüzdeki yıllarda otomotiv ve diğer sektörlere dolaylı katkılarının daha net görülecek şekilde artacaktır diye düşünüyorum." 


Sabah