19 / 04 / 2024

Kale Grubu Çan'da fabrika açtı!

Kale Grubu Çan'da fabrika açtı!

Kale Grubu Çan'da fabrika açtı. Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim markalarını bünyesinde barındıran Kale Grubu’nun, “57’nci Kuruluş Yıldönümü” ve geleneksel “Seramik Bayramı” törenlerle kutlandı.


Kurulduğu ilk günden beri 'ticaret bireyleri, sanayi ise toplumları zenginleştirir" ilkesiyle yol alan Kale Grubu, 57'nci yaşını da yeni fabrikayla kutladı... 45 milyon lira yatırımla kurulan ve yıllık 21 milyon metrekarelik karo üretimi kapasitesine sahip Çan'daki 19'uncu Kale fabrikasının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.


Grubun doğduğu topraklara yaptığı yatırımların tutarı yeni fabrikayla birlikte 1,5 milyar dolara dayandı. Açılışta bir konuşma yapan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "Ben bu fabrikanın bahçesinde büyüdüm, oğlum İbrahim de bu fabrikalarla birlikte büyüyecek" dedi.


Dr. İbrahim Bodur'un, 27 Temmuz 1957 tarihinde temellerini attığı Kale Grubu'nun, "57'nci Kuruluş Yıldönümü" ve "Seramik Bayramı" kutlamaları, Kaleseramik Fabrikaları'nın kurulu bulunduğu Çanakkale'nin Çan ilçesinde, 25-26 Temmuz 2014 tarihlerinde yapıldı. 


Yarım asrı aşkın bir sürede gerçekleştirdiği sanayi atılımlarıyla Türk seramik sektörüne öncülük eden Kale Grubu'nun geleneksel hale getirdiği "Kuruluş Yıldönümü" ve "Seramik Bayramı" kutlamaları, 25 Temmuz Cuma günü start aldı... Çanakkale Valisi tarafından yazılan ve Çanakkaleli sanatçılar tarafından sahnelenen "Adalet" adlı tiyatro oyunu, halk oyunları gösterileri, Kaleseramik çalışanları ile yöre halkının çocuklarının sünnet töreni ve Piri Reis seramik sergisinin açılışıyla başlayan törenler, Kaleseramik Fabrikaları'nın havuzbaşı sosyal tesislerinde verilen geleneksel iftar yemeği ile sürdü. İftarın ardından, çocukların sünnet töreni geçişi düzenlendi.  İstanbul  'un ve Bölgenin seçkin hafızları ve hocaları tarafından Kuran-ı Kerim ve Mevlüd-i Şerif okundu.


26 Temmuz Cumartesi günü, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Trabzon Milletvekili ve 60. Dönem Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş,Boğaz ve Garnizon Komutanı Aydın Şirin, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Eski AK Parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku'nun yanı sıra Çanakkale, İstanbul ve  Ankara  başta olmak üzere çok sayıda ilden gelen, üst düzey devlet erkanın katılımıyla fabrikalar bölgesindeki 19'uncu karo fabrikasının açılış töreni gerçekleştirildi.


Kale Grubu yöneticilerinin ev sahibi olarak davetlilere eşlik ettiği kutlamalara; grubun Türkiye'nin her bölgesinden gelen iş ortakları, bayileri, tedarikçileri ve çalışanlarının yanı sıra bölge halkı büyük ilgi gösterdi. Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası Dr. İbrahim Bodur ve Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay törende birer konuşma yaptı.


İbrahim Bodur: Ancak üreterek dünyanın saygın bir bireyi olabiliriz

Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, "Biz sanayiye inanmış ve ona adanmış bir grubuz. Çünkü ticaret bireyleri, sanayi toplumları zengin eder. Bizim felsefemizde bu var. Son yıllarda ülkemizde sanayiye olan ilginin azaldığını görüp üzülüyorum. Ancak biz yolumuzda yürümeye kararlıyız. Ancak üreterek dünyanın saygın bir bireyi olabiliriz. Bütün dünyada yeni ve iyi olan ne varsa bizim sanayimizde de olmalı. Kale Grubu olarak, açılışını yaptığımız bu tesiste de 160 metre uzunluğunda en son teknolojiye sahip fırınlar kullandık" dedi.


Zeynep Bodur Okyay: Hiçbir şey kolay olmadı ama birlikte başardık

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise şunları söyledi: "Değerli büyüğümüz, sevgili babam İbrahim Bodur'un bundan 57 yıl önce temelini attığı Kale Grubu, yatırımlarının tamamında sanayiye odaklandı... Hali hazırda seramikten, havacılığa kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren 17 şirketimiz ile doğrudan ve dolaylı olarak 10 bini aşkın insana istihdam sağlıyor, evlerine aş ve ekmek götürmelerine aracılık ediyoruz. Ne büyük bir mutluluk ki Kale Grubu bugün 1,3 milyar TL'ye varan cirosu, 1.300 tedarikçisi, 750'nin üzerinde bayisi ve 15 bin satış noktası ile bir 'Büyük Dünya Ailesi' kimliğine kavuşmuştur... Bugün Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 12'nci, Türkiye'nin en büyük seramik karo üreticisi konumundayız. Kaleseramik olarak dünya seramik ticaretinin yüzde 2'sini tek başımıza gerçekleştiriyoruz. Kalekim de, yapı kimyasallarında üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgemizde birinci, Avrupa'da ise 5'inci sırada yer alıyor. Havacılık ve savunma alanında ise yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak uluslararası alanda itibar kazanmış bir yapıya sahibiz. Haziran ayında, Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün değerli katılımlarıyla İzmir'de açılışını gerçekleştirdiğimiz yüzde 51 Kale, yüzde 49 Pratt & Whitney ortaklı Kale Pratt & Whitney Uçak Motor Sanayii tesisleri fabrikamızda, dünyanın en gelişmiş savaş uçağı projesi F35'leri,n F135 olarak adlandırılan motorunun stratejik parçalarını üretiyoruz."


Günümüzde 66 milyon metrekare kaplamalık seramik üretimiyle, tek çatı altında toplanmış dünyanın en büyük ve en modern fabrikalarından biri olan tesisin 57 yıl önce sadece bir hayalden ibaret olduğunu kaydeden Bodur, "Başlangıçta hiçbir şey kolay olmadı. Kapı kapı dolaşılarak halkın fabrikaya ortak olması sağlandı. 1957'de, 750 bin liralık yatırımla tesisin bacası tütmeye başladı. İbrahim Bodur'un hayaline inanarak el ele verenler sayesinde, geride bıraktığımız 57 yılda büyük başarılara imza attık hep birlikte.

O günden bu yana Çan'daki fabrika alanına ve bölgeye yapılan yatırım tutarı 1,5 milyar dolara yaklaştı" ifadelerini kullandı.


"Ben bu bahçede büyüdüm, oğlum İbrahim de bu fabrikalarla birlikte büyüyecek"

Zeynep Bodur Okyay, konuşmasını, "Nasıl ki Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ruh ülkenin dört bir yanından kalkıp Çanakkale'ye aktıysa, nasıl ki bu ülke için el ele, omuz omuza savaştıysa, biz de Çanakkale'den yola çıkıp aynı uğurda mücadele ediyoruz. Bu ülkenin her karış toprağında harcımız olsun istiyoruz. Bu nedenle Çanakkale'deyiz, İstanbul'dayız, Isparta'dayız, Mersin'deyiz, Yozgat'tayız, Erzurum'dayız, Mardin'deyiz, İzmir'deyiz... Birlikte yaptığımız şey sadece toprağa can vermek; üretmek değil... Bizi birbirimize yakınlaştıran, kenetleyen, bir arada tutan ortak bir çaba, ortak bir inanç, ortak bir güç ve ortak bir sevda..



O sevdanın adı da Türkiye... Ben bu fabrikanın bahçesinde büyüdüm, oğlum İbrahim de bu fabrikalarla birlikte büyüyecek" sözleriyle tamamladı.


Kale'nin kıdemli çalışanları ve iş ortakları ödüllendirildi

Konuşmaların ardından, Kale Grubu'nun 5 ile 45 hizmet yılını dolduran 585 personel ve Kale Ailesi ile iş ortaklığını sürdüren 24 bayi için kıdem ödülü töreni düzenlendi. Ardından Kale fabrikalar bölgesindeki 19'uncu karo fabrikasının açılışı gerçekleştirildi.


Yeni fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 21 milyon metrekare

32 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen ve yıllık 21 milyon metrekare karo üretimi kapasitesine sahip yeni Kaleseramik fabrikası için 45 milyon lira yatırım yapıldı. Fabrikanın temelini Kurban Bayramı'nın ikinci günü atılmıştı; geceli gündüzlü bir çalışma sonucunda açılışı Ramazan Bayramı öncesine yetiştirildi. Fabrika 20 bin metrekare günlük, 7 milyon metrekare yıllık kapasitesiyle üretime başladı. İlerleyen dönemde günlük 60 bin metrekare, yıllık 21 milyon metrekare üretim kapasitesine ulaşacak. 80x80, 60x60 ve 45x45 olmak üzere farklı ebatta sırlı granit yer karosu üretimi yapılacak fabrika ile artan müşteri talepleri daha kısa sürede karşılanacak. Yüksek kapasiteli ve enerji verimli fırınların kullanıldığı fabrikada, 160 metre uzunluğunda son teknoloji fırınlar yer alıyor. İlk etapta 70 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak modern tesiste, üretim sürecine bağlı olarak ek istihdam olanağı da yaratılacak. Çanakkale Çan'daki Kaleseramik fabrikalarında, 50 değişik ebatta 1.900 çeşit yer karosu ve 60 değişik ebatta 2.200 çeşit duvar karosu üretiliyor. Kaleseramik, her yıl yaklaşık olarak 200 çeşit yeni ürünü tüketicilerin beğenisine sunuyor.


Bekir Ünlüatarer ve Çiğdem Yarkın'dan Tasavvuf ve Türk Sanat Musikisi

Çan'da 10 bin kişiye verilen ve Kale Grubu yöneticilerinin de katıldığı geleneksel iftarın ardından Fabrikalar Cami ve H. Fatma Bodur Camisi'nde Teravih Namazı'na geçildi. İlerleyen saatlerde ise havuzbaşı sosyal tesislerinde "Tasavvuf Musikisi" ve "Türk Sanat Müziği" konseri düzenlendi. Davetliler, Bekir Ünlüatarer ve Çiğdem Yarkın'ın konserini izlerken, program sahur saatlerine kadar sürdü.



Sabah



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri