24 / 04 / 2024

Nef 81 Kent 81 Vizyon planını 6 ayda tamamladı!

Nef 81 Kent 81 Vizyon planını 6 ayda tamamladı!

81 Kent, 81 Vizyon sloganıyla Türkiye'nin tüm kentleri için Kentsel Vizyon Planları hazırlamak amacıyla NEF Kentsel Vizyon Platformu 6 ayda 81 kentin vizyon planını tamamladı...


81 Kent, 81 Vizyon sloganıyla Türkiye'nin tüm kentleri için Kentsel Vizyon Planları hazırlamak amacıyla Kentsel Vizyon Platformu 6 ayda 81 kentin vizyon planını tamamladı. 


Kamu, özel ve sivil sektörlerin işbirliği ile kentlerin geleceğini kurgulamak amacıyla, Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Şehir Plancısı/ Kentsel Strateji Şirketi Kurucu Ortağı A. Faruk Göksu ile beraber 17 Ağustos 2013 tarihinde hayata geçirilen Kentsel Vizyon Platformu, kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamladı. Kentsel Vizyon Platformu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile yürütülen 81 Kent 81 Vizyon projesi kapsamında Türkiye'nin kentleri için vizyon planları hazırlandı. 


Kentsel Vizyon Planları kent stratejisti olmak isteyen 81 kişi tarafından hazırlandı. Plancı, sosyolog mimar, tasarımcı ve uluslararası ilişkiler uzmanı gibi farklı mesleklere sahip 81 kişi vizyon planlarını oluşturmak için Kent Atölyesi'nde bir araya geldi ve 3 aylık eğitimler sonucunda 81 kentin vizyon planını ortak kapsam ve içerik çerçevesinde hazırladılar. 81 kent statejisti adayı, konularında uzman kamu ve özel sektör temsilcileri ile 7 çalıştay gerçekleştirdi. 



Programa katılan 5 kişi işe alındı



81 Kentin vizyon planlarını hazırlamak için 81 kent stratejisti adayından başarılı olan 5 kişinin işe alındığını da belirten Erden Timur, Programa katılarak kent stratejisti olmak isteyen adaylar, kısa süreli eğitimler aldılar. Eğitim sonrası seçilen aday, seçtiği kent için araştırma yaparak seçtiği strateji çalıştayına katılma şansı buldu. Programların geliştirilmesi ile işe alınan adayların sayısı 10'a ulaşacak dedi.



Telefon: 325 10 41

http://www.nef.com.tr/




Önerilen Bağlantılar : NEF Foldhome