26 / 04 / 2024

Parexel, Atlas Medical'i satın aldı!

Parexel, Atlas Medical'i satın aldı!

ABD merkezli sağlık devi Parexel, Türkiye'ye hızlı girdi. Parexel International, klinik araştırma hizmetleri üzerine çalışan Atlas Medical'in tamamını devraldı. ABD'li dev, bölgedeki ağırlığını da Türkiye üzerinden artıracak...


ABD merkezli sağlık devi Parexel, Türkiye'ye hızlı girdi. Parexel International, klinik araştırma hizmetleri üzerine çalışan Atlas Medical'in tamamını devraldı. Onkolojiden enfeksiyon hastalıklarına kadar birçok alanda çalışan Atlas Medical'i satın alan ABD'li dev, bölgedeki ağırlığını da Türkiye üzerinden artıracak. Parexel'in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Josef von Rickenbach, "Atlas Medical'i alarak Parexel'in Türkiye dışında MENA adını verdiğimiz Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da da varlığını güçlendirdik" dedi. 2005 yılında kurulan Atlas Medical'in 35'in üzerinde çalışanı bulunuyor. Geçen yılı 10 milyon liralık ciroyla kapatan şirketin  İstanbul  dışında  Ankara  ve İzmir'de de merkezleri bulunuyor. 


16 BİN ÇALIŞANI VAR 

İstanbul merkezli Atlas'ı satın alan ABD'li Parexel International'ın 50 ülkede 75 üretim tesisi bulunuyor. Klinik araştırmalar konusunda da uzman bir firma olan Parexel'in bu tesislerinde 16 bine yakın çalışanı var. 1982'de kurulan şirketin hisseleri Nasdaq Borsası'nda işlem görüyor. 2012'de 4.39 milyar dolarlık ciro elde eden Parexel, geçen yıl bu rakamı 4.61 milyar dolara çıkarmıştı. 


RUSYA'DAN 30 MİLYON EURO

Özellikle uluslararası ilaç firmalarının ilgi gösterdiği Türkiye'deki sağlık pazarına geçtiğimiz ay bir Rus şirketi daha girmişti. Rusya'nın en büyük ilaç firmalarından R-Pharm'ın CEO'su Vasily Ignatyev, Türkiye'de 100 milyon euroluk yatırım yapılacağını, bunun ilk adımı olan 30 milyon euroluk kısmın 2016'da devreye gireceğini açıklamıştı. 



Kerim Ülker/ Sabah