29 / 03 / 2024

TOKİ ile Emlak Konut, Ulusal Mimari Proje Yarışması düzenliyor!

TOKİ ile Emlak Konut, Ulusal Mimari Proje Yarışması düzenliyor!

Mimari mirasımızı yeniden canlandırmak ve günümüz teknolojisini gelenekten ilham alarak geleceğe taşımayı amaçlayan yarışmada projeler 15 Ekim 2014 tarihine kadar teslim edilebilecek. Yarışmaya mimarlık öğrencileri de katılabilecek...


'7 iklim 7 bölge gelenekten geleceğe' sloganıyla harekete geçen  TOKİ  ve  Emlak  Konut GYO, Ulusal Mimari Proje Yarışması düzenliyor. Mimari mirasımızı yeniden canlandırmak ve günümüz teknolojisini gelenekten ilham alarak geleceğe taşımayı amaçlayan yarışma mimarlara ve mimarlık 4. sınıf öğrencilerine açık olacak. Serbest, ulusal ve tek kademeli olarak gerçekleştirilecek yarışmada başvurular 28 Mayıs tarihi itibarıyla alınmaya başladı. Projeler, 22 Ekim tarihinde jüri tarafından değerlendirilecek. Sonuçlar 3 Kasım'da açıklanacak. 


BİRİNCİ OLAN HAYATA GEÇİRİLECEK 

Yarışma kapsamında mimarların, 24 bin 272 metrekare alan için emsali 0.6 ile 1.35 arası olmak kaydıyla konut projesi, 5 bin 420 metrekare alan için emsali 1 olmak kaydıyla 100 kişi kapasiteli kreş ve 22 bin 515 metrekare alan için emsali 1 olmak üzere 4 artı 4 sisteme göre, 24'er derslikli ilköğretim okulu planlanması gerekiyor. Her bölgenin kendi yerel özelliklerine göre 7 farklı bölgenin tasarımlarını içeren yarışmada; para ödülünün yanı sıra kazanan eserler kendi bölgelerinde hayata geçirilebilecek. 


7 BÖLGE İÇİN PROJE GELİŞTİRECEK

Türkiye'nin 7 bölgesi için ayrı ayrı değerlendirilecek olan yarışma şartnamesine göre, Marmara dışındaki diğer bölgeler yarışma alanı olarak belirlenen alanı kendi bölgelerinde var olan bir alan gibi değerlendirecek. Her bölgenin dereceye girecek projeleri kendi bölge yarışmacıları arasından seçilecek.


Sabah 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri