29 / 03 / 2024

Toplam enerji ihtiyacı yüzde 15 azaltılabilir!

Toplam enerji ihtiyacı yüzde 15 azaltılabilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yenilenebilir enerji kaynaklarının binalarda kullanımında ülkemiz için örnek ve öncü kurum olmayı hedefliyor.


Ülkemizde kullanılan toplam enerjinin üçte biri binalarda tüketilirken, bu enerjinin yüzde 80’i binalarda ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılıyor. 


Enerji talebinin yüzde 70’ini ithalatla karşılayan ülkemizde enerjinin verimli kullanılması büyük önem arz ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmaların tüm binalarımıza yayılması halinde ülkemizin toplam enerji ihtiyacının yüzde 15 civarında azaltılabileceği hesaplanıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yenilenebilir enerji kaynaklarının binalarda kullanımında ülkemiz için örnek ve öncü kurum olmayı hedefliyor. Bakanlık bu hedef doğrultusunda yürüttüğü projeleriyle, Ankara Gölbaşı Laboratuvar Kampüsündeki binalarını enerji verimli hale getirerek yüzde 40 enerji tasarrufu sağladı.


Ayrıca, Gölbaşı Laboratuvar Kampüsünde 200 kilowatt, Antalya İl Müdürlüğünde 150 kilowatt kapasiteli fotovoltaik paneller ile yenilenebilir enerji sistemi kurularak, binaların elektrik ihtiyacının yüzde 55’inin güneşten karşılanmasını sağladı.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri