29 / 03 / 2024

Türkiye'de 150 bin konut EKB aldı!

 Türkiye'de 150 bin konut EKB aldı!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmaları doğrultusunda hazırlanan Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alma zorunluluğu ile Türkiye'de şimdiye kadar sadece 150 bin konut EKB aldı.




Türkiye'deki binaların enerjiyi daha verimli ve tasarruflu kullanmaları için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmaları doğrultusunda hazırlanan Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alma zorunluluğu ile Türkiye'de şimdiye kadar sadece 150 bin konut EKB aldı. 

Fiili Boya Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk," Ülkemizdeki toplam enerjinin yüzde 26'sını binaları ısıtmak için harcıyoruz. Binalarda uygulanacak verimlilik bu açıdan büyük önem taşıyor." dedi. Dindoruk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Isı yalıtımı sonrası alınmış EKB ile konutların sahibi veya kiracısı hem ısı yalıtımının sağladığı yüzde 50 tasarruftan istifade ediyor, hem de binanın alım-satımdaki değerinin artmasını sağlıyor. Mevcut binalara önce ısı yalıtımı yapılması, ardından da EKB alınması hem binaya değer katacak hem de kış aylarında doğalgaz yaz aylarında ise klima kullanımı ile oluşacak elektrik maliyetini düşürecektir." 


Vatan