20 / 04 / 2024

Ytong Antalya'da ikinci bir fabrika açacak!

Ytong Antalya'da ikinci bir fabrika açacak!

HAFİFLİĞİ, uzun ömürlülüğü ve izolasyon gibi özellikleri nedeniyle inşaat sektörünün vazgeçilmezi haline gelen tuğla markası Ytong, Antalya ' ya ikinci bir fabrika açma kararı aldı...



HAFİFLİĞİ, uzun ömürlülüğü ve izolasyon gibi özellikleri nedeniyle inşaat sektörünün vazgeçilmezi haline gelen tuğla markası Ytong, Antalya'ya ikinci bir fabrika açma kararı aldı. 


Firmanın kuruluşunun 50'inci yıldönümü nedeniyle toplantı düzenleyen Ytong Türkiye Genel Müdürü Gökhan Erel, yeni fabrikanın kurulumu için start verdiklerini açıkladı. Antalya ve çevresindeki 10 şehire ürün sağlayan fabrikalarının 1998 yılında faaliyete girdiğini hatırlatan Erel, 500 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. 

YERELDE ÜRETİLİP SATILIYOR Üretimlerini tamamen yerel madenlerden sağladıklarını belirten Erel, "Ürünlerimizin ekonomik nakliye uzaklığı 250 kilometre. Dolayısıyla talep olmasına karşın ihracat yapmıyoruz. 


Yerel madenlerden çıkardığımız kaynakları bölge fabrikasında değerlendiriyoruz. Antalya'da da bulduğumuz 2-3 madeni araştırıyoruz. Fabrikanın kurulması 2-2.5 yıl sonra tamamlanır" dedi. 


Sabah Gazetesi