26 / 04 / 2024

Ankapark'ı yılda 10 milyon kişi ziyaret edecek!

Ankapark'ı yılda 10 milyon kişi ziyaret edecek!

Ankapark'ı yılda 10 milyon kişi ziyaret edecek. 1.217 adet oyuncağın yer aldığı Ankapark Ankara projesinde Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozor yer alıyor.


İstanbul Yolu’na paralel 4.2 kilometre uzunluğunda 2 milyon 100 bin metrekare genişliğindeki bir alan üzerinde hayata geçirilen Ankapark, Başkentlilerin ziyaretine açıldı. Ankaralıların hayran kaldığı Ankara projesinin Tema Park kısmı Ağustos ayında açılacak. 


Ankapark’ın bitmiş halinin animasyonları izletilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi. 1.217 adet oyuncağın yer aldığı Ankapark Ankara projesinde -14 adet "Roller Coaster" yer alacak. Projede Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozor bulunacak.



Ankapark'ı yılda 10 milyon kişi ziyaret edecek

Yılda en az 10 milyon kişinin ziyaret edeceği Ankapark projesinin açık alanı 1 milyon 46 bin 600 metrekare, kapalı alanı 16 bin 100 metrekare, doğal yaşam alanı 940 metrekare olarak tasarlandı. 



Ankapark'ın içinde 5 bin metrekarelik Lazer-Tag, 10 bin metre karelik atari çadırı, 10 bin metrekarelik dinozor ormanı çadırı, 5 bin metrekarelik dinozor müzesi, 5 bin metrekarelik içinde sinemaları da barındıran dinozor restorantı çadırı yer alıyor. 


Ankapark tamamlandığında sadece Türkiye'nin değil tüm Ortadoğu'nun en büyük hayvanat bahçesi olacak. Ayrıca proje içinde yer alan Safari Park kısmı da Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip. 


Ankapark


Esra Nur AÇKI / Konuttimes.com