24 / 04 / 2024

Ankara’nın dev tema parkı ANKA Park!

Ankara’nın dev tema parkı ANKA Park!

İçinden kara tren geçeceği, 100 bin metrekarelik gölet ve dev fıskiyenin yer alacağı ve toplam 1.217 adet oyuncağın bulunacağı Ankara’nın dev tema parkı ANKA Park...


Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı imzası ile hayata geçirilen Ankapark İstanbul Yolu’na paralel 4.2 kilometre uzunluğunda 2 milyon 100 bin metrekare genişliğindeki bir alan üzerinde yükseliyor.  Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisinde konumlandırılan parkta doğal yaşam alanları oluşturuldu.


Ankapark 2 bölümden oluşacak. Kapalı alanının Mart ayında açılacağı Ankapark projesinin kapalı alanında  10 farklı alan yer alacak. Kapalı alan kapsamında 5 bin metrekarelik Lazer-Tag çadırı, 10 bin metre karelik atari çadırı, 10 bin metrekarelik dinozor ormanı çadırı, 5 bin metrekarelik dinozor müzesi ve 5 bin metrekarelik içinde sinemalar bulunacak. 



Ankara'nın dev tema parkı ANKA Park

Ankapark'ın içinde 100 bin metrekarelik gölet ve dev fıskiye bulunacak. Dev fıskiye sistemi 209 metre uzunluğunda ve böylece 120 metre yüksekliğe su atabilecek. Ayrıca su temalı eğlence alanlarına ek olarak 10 bin metrekare rafting alanı, 48 metre yüksekliğinde dünyanın en yüksek su temalı eğlence ünitesi yer alacak. Parkın giriş kısmında 6 bin 500 araç kapasiteli otopark bulunacak ve parkın içinde 5 kilometre ray uzunluğunda bir “kara tren” de yer alacak. 



Ankapark Ankara'nın açık alanı 1 milyon 46 bin 600 metrekare, kapalı alanı 16 bin 100 metrekare ve doğal yaşam alanı 940 bin metrekare olarak tasarlandı. Proje içerisinde toplam 1.217 adet oyuncak bulunuyor. Ayrıca Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozor yer alıyor.


Ankara’nın dev tema parkı ANKA Park!


Esra Nur AÇKI / Konuttimes.com