28 / 03 / 2024

Yahşi Batı'da hayat başladı!

 Yahşi Batı'da hayat başladı!

Yahşi Batı'da hayat başladı. Haziran ayından bu yana Yaka Evleri’nde yaşayanlar, evlerini alırken öncelikle projenin mimari ve estetik özelliklerinden etkilendiklerini söylüyorlar...


24 evden oluşan butik bir proje olan Yaka Taş Evleri’nin ilk etabı, 2.5 yıllık bir inşaat sürecinin ardından, modern teknolojiyi taş ustalarının emeğiyle birleştirdi.


Haziran ayından bu yana Yaka Evleri’nde yaşayanlar, evlerini alırken öncelikle projenin mimari ve estetik özelliklerinden etkilendiklerini söylüyorlar.  Evlerde yaşamaya başladıktan sonra ise bir taş evlerde oturmanın ayrıcalıklarını, ferahlığını ve huzurunu yaşamaya başlamışlar. Evlerin kullanışlı olması, yaşama kolaylığı sağlaması,  mavi bayraklı plajlara,  market – pazar, okul, hastane ve Bodrum’un merkezine 5 ile 10 dakika mesafede olması ise hayatlarını çok kolaylaştırmış . Ev sahipleri, önü kapanmayacak yeşil bir vadi ve dağ manzarasına sahip olan evlerin hem sakin ve huzurlu, hem de Bodrum’un kalbinde olmasının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu söylüyor.  50 cm’lik duvarları ve iyi yalıtımı sayesinde önemli bir enerji tasarrufu yaptıklarını söyleyen ev sahipleri, kaliteli mühendislik ve malzemenin de evlerde yaşamı kolaylaştığını belirtiyor.  Aralarında ses sanatçısı Neco’nun  evinin de olduğu Yaka Evleri sakinleri, kaliteli bir yaşam için iyi komşulukların da çok önemli olduğunu söylüyor.  


Yaka Evlerini görenleri İlk bakışta etkileyen en önemli unsurlardan biri evlerin yüksek bir estetik kaygıyla tasarlanmış olmasının yanında, aynı zamanda ev sahiplerinin  evlerinin detaylarını kendi zevklerine göre oluşturmaları.  Böylece verandalarından banyo- mutfak seramiklerine, bahçe musluklarına kadar her ayrıntıyı kendi zevklerine göre, Bodrum’da kendileri için özel olarak üretilen atölyelerden seçmişler.  


Yaka Evleri’nde sakinleri ayrıca yiyeceklerini, sütlerini, yumurtalarını siteye yürüme mesafesinde olan Yaka Köyü’nden organik olarak sağlayabiliyor olmalarının da kendileri için özel bir ayrıcalık olduğunu belirtiyorlar. 


İmar ve tapusu hazır olan ve arzu edenlerin hazır banka kredisinden yararlanabilecekleri, Yaka Taş Evleri’nde son iki ev sahiplerini bekliyor.


Projenin mimarı Ebru Erol ve mühendisi Ömer İçinsel, Bodrum’un yüzyıllardır süregelen yerel taş yapı mimarisini günümüzün ihtiyaçlarına cevap verecek biçimde geliştirdikleri Yaka Evleri’nin, hızla büyüyen Bodrum’un mimari dokusu için de farklı bir seçenek sunduğunu belirtiyor.