18 / 04 / 2024

Hassa Dörtyol Projesi'nin ihalesi 2015 yılında gerçekleşecek!

 Hassa Dörtyol Projesi'nin ihalesi 2015 yılında gerçekleşecek!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 199. yılı için 30 milyar dolarlık ihracat hedefi koyan Gaziantep, şimdi turizmde de öne çıkıyor. Hassa Dörtyol Projesi ile kentin limana ulaşımı büyük ölçüde kısalacak. İhale 2015’te.



Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 199. yılı için 30 milyar dolarlık ihracat hedefi koyan bu sanayici ilimiz, şimdi turizmde de öne çıkıyor. Hassa Dörtyol Projesi ile kentin limana ulaşımı büyük ölçüde kısalacak. İhale 2015’te.


GAZİANTEP, ülkemizin ekonomisi en zayıf bölgesinde çok önemli bir başarı hikâyesi ortaya koydu. Geçen yıl 6.5 milyar dolara yükselen ihracatının, bu yıl 7.5 milyar dolar olması hedefleniyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı 2023’de  yıllık 30 milyar dolarlık ihracat yapan bir il olmayı hedefliyor. Sanayi kenti profiline turizmi de eklemeyi başaran kent, bölge illeriyle ortak çalışarak turizm gelirlerini de hızla artırmaya başladı. Gaziantep’in bu ‘inanılmaz’ pozitif enerjisi ekonomik krizlerde bile hiç eksilmedi, ülkemize moral kaynağı oldu.  O nedenle “Gaziantep’imize nazar değemesin” diyoruz. 


KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİRİRİZ


Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’in yılın ilk 6 ayında ihracatını yüzde 4.8 artırarak 3 milyar 294 milyon dolara yükselttiğini belirtiyor ve şöyle konuşuyor:  “En büyük pazarımız Irak’ta yaşanan son gelişmeler nedeniyle ihracatta sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Ancak Ortadoğu pazarında buna benzer sıkıntılarla sık karşılaşırız ve fenellikle de bunlar geçicidir. Kaybı kısa sürede telafi edeceğimize inanıyorum. Unutulmasın ki Gaziantepli ihracatçılar her zaman krizleri fırsata çevirecek güce sahiptir. Yılın ikinci yarısındaki beklentilerimiz daha olumlu. Geleneksel olarak üçüncü ve dördüncü çeyrek dönemlerinde dış satışımız daha yüksek olur.”

Konukoğlu, dinamik bir potansiyele sahip olan Gaziantep’in yüksek katma değerli ürünlerin üretimine ve ihracatına ağırlık vererek, 2023 yılı hedeflerine ulaşılmasında önemli rolü olacağını söylüyor ve şöyle devam ediyor: 

“Bizim çılgın projemiz, 2023 yılı için koyduğumuz 30 milyar dolar yıllık ihracat hedefimize hizmet edecek bir proje. Hassa-Dörtyol tüneliyle İskenderun Limanı’na inmek ve Gaziantep’in limana ulaşımını 270 kilometreden 110 kilometreye indirmek istiyoruz. Proje hazırlandı ve hükümetimiz 2015 yatırım planına alacak, ihalesi yapılacak.   


YENİ OSB’LER DE DOLUYOR 


4 organize sanayi bölgesinde (OSB) 900 civarında fabrikamız var. Kilis-Polateli’de yeni OSB için müracat ettik. ÇED Raporu hazırlanıyor, ön izinler alındı. Orada da en az 400 yeni fabrika olur. Beşinci organize de inşaat aşamasında ve orada da 70 tesisin inşaatı sürüyor. 2023 yılı hedefimiz yıllık 30 milyar dolarlık ihracat yapmak. Suriye’deki iç savaşa rağmen yılın ilk 4 ayın bu ülkeye 107 milyon dolarlık ihracat yaptık.  Geçen yıl Suriye’ye 300 milyon dolarlık ihracat yapmıştık.



Hürriyet






Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri