19 / 03 / 2024

Sakarya Sebze ve Meyve Hali arazisi satılacak!

Sakarya Sebze ve Meyve Hali arazisi satılacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler’de bulunan Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali arazisi için kısa süre içerisinde ihaleye çıkacaklarını açıkladı.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Halinin bulunduğu yaklaşık 30 dönümlük arazinin 16 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek ihale ile satışa çıkarılacağını duyurdu...


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler’de bulunan Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali arazisi için kısa süre içerisinde ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Daha önce Başkan Toçoğlu meyve ve sebze sektörü potansiyelinin genişletilmesi amacı ile halde gerekli projelerin başlatılacağını duyurmuş, hal esnafının temel ihtiyaçlarına dönük yapıcı adımların atılacağını müjdelemişti.


Hal İçin İlk Adım

Başkan Zeki Toçoğlu, “Yeni yatırımlarımızla esnafımızı çağın gerekliliklerine uygun yeniliklerle buluşturuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda süpürgeci esnafımız için Süpürgeciler Sitesini inşa etmiş, şehir merkezinde kalan Hayvan Pazarı’nı Alancuma’ya taşımıştık. Yine Erenler’de sıkışıklığa sebep olan tır garajını kaldırmış, nakliyeci esnafımız için modern bir Tır-Kamyon Parkı ve Nakliyeciler Sitesi inşa etmiştik. Kısa süre önce Büyükşehir Sebze ve Meyve Halinde de yeni bir çalışma başlatacağımızı duyurmuştuk. Hamdolsun bu kapsamda ilk adımımızı atıyoruz” dedi.


İhale 16 Nisan Perşembe

Hal arazisinde başlatılacak çalışmalara değinen Başkan Toçoğlu, “İlk etapta yaklaşık 30 dönümlük hal arazisini satışa çıkarıyoruz. 16 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek ihalenin ardından meyve sebze sektörünün potansiyeli ve halin işleyişine daha modern çözümler sunacak yeni hal binası için çalışmalarımız başlayacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Yeni projemizi hal esnafımızın ihtiyaçları doğrultusunda birlikte planlayacak, katılımcı bir yatırım hayata geçireceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Muhammen Bedel 30 Milyon TL

İhalenin ayrıntıları ile ilgili bilgiler veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ise, “Belediyemize ait Büyükşehir Sebze ve Meyve Halinin bulunduğu yaklaşık 30 dönümlük arazinin satışını gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda 16 Nisan Perşembe günü, saat 14.30’da ihaleye çıkacağız. Kapalı Zarf Usulü ile yapılacak ihalenin muhammen bedeli 30 Milyon TL olarak belirlendi. Sebze ve meyve sektörü çalışanları ve şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler