29 / 03 / 2024

Ankara Ulus'a yeni imar planı kararı!

Ankara Ulus'a yeni imar planı kararı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Melih Gökçek'in çağrısıyla, dün olağanüstü toplandı. Gökçek'in başkanlığında toplanan Meclis'in gündeminde, mahkeme kararlarıyla durdurulan "Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı" projesi vardı.


Melih Gökçek'in 'olağanüstü' çağırısıyla toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, 'Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi' projesiyle ilgili yeni imar planı kararı aldı.


YENİLEME ALANI 

Projeyle ilgili hazırlanan yeni îmar ve Bayındırlık Komisyon raporunda, "Yenileme alanı olarak önerilen Altındağ İlçesi Ulus ve Kale bölgelerinde, Hacıbayram Cami ve çevresi,  Ankara  Kalesi, Talatpaşa Bulvarı, Ulucanlar, İnönü, Anafartalar, Şehit Teğmen Kalmaz, Sanayi caddeleri arasında yer alan bölgelerde kadastral mülkiyette yapılar, Atatürk Bulvarı, Ulucanlar, Talatpaşa Bulvarı boyunca Sanayi, Denizciler, Anafartalar, Hisarpark cadde boyları ve ara sokaklarında imar parseline göre yapılaşmalar yer almaktadır. İçinde korunması gerekli tescilli yapıların da yer aldığı Ulus ve Ankara Kalesi bölgeleri ile beraber Suluhan ve çevresi, Sakalar Mahallesi, eski Kayabaşı Mahallesi'nin bulunduğu alanlardaki kadastral mülkiyette yer alan 1-2 katlı yığma ve yığma ahşap yapılar; restorasyon maliyetlerinin yüksekliği, yoksulluk, yapılardaki işlevler ve mülkiyetin çok parçalı olması nedenleriyle yıkılmaya, yıpranmaya yüz tutmuş, korunamamış ve bakımsızlığa terk edilmiş niteliktedir" ifadelerine yer verildi. 


Alan 4 etaba ayrıldı Kolaylık sağlanması amacıyla, sit alanı kapsamında hazırlanan yaklaşık 149 hektarlık yenileme alanının 4 etaba ayrılmasına karar verildi. 

Etaplar ve sınırları şöyle: 

1. ETAP: Anafartalar Caddesi, Kevgirli Sokak, Hıdırlıktepe, Atıfbey, İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Proje Alanı güney sınırları ve Çankırı Caddesi ile çevrili, Hacıbayram Cami, Sümerbank, YİBA Çarşısı ve Valilik binalarını da kapsayan 36 hektar yüz ölçümlü kuzey bölüm. 

2. ETAP: Hisarpark Caddesi, Bentderesi Caddesi, Ankara Kalesi sınırları, Ulucanlar Caddesi, Anafartalar Caddesi ile çevrili, Kale, Atpazarı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Samanpazarı'nı kapsayan 42 hektar yüz ölçümlü alan. 

3. ETAP: Anafartalar Caddesi, Talatpaşa Bulvarı, Atatürk Bulvarı, İstiklal Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi ile çevrili Atatürk Heykeli, Merkez Bankası, Kültür Bakanlığı, Hal ve Suluhan'ı kapsayan yaklaşık 56 hektar yüz ölçümlü güney bölüm. 

4. ETAP: Ulucanlar Caddesi'nin kuzeyi ile Ankara Kalesi'nin doğusunda kentsel sit alanı içinde kalan yaklaşık 15 hektar yüz ölçümlü doğu bölüm. 



Habertürk Ankara



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler