28 / 03 / 2024

Malatya'da imar çalışmaları başladı!

Malatya'da imar çalışmaları başladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya’nın; merkezinden kırsalına, şehirden ilçesine kadar her karış toprağı, planlı ve modern bir şekilde gelişecek” dedi.


Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın planlı ve düzenli bir şekilde gelişmesi için Malatya’nın geleceğini planlıyor. Büyükşehir statüsü ile birlikte Malatya genelinde imar çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın revizyon ve çevre düzeni planlarını hazırlıyor.


Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, il sınırları ile birlikte Büyükşehir olan Malatya’nın gelecekteki 30-40 yıllık döneminin anayasası niteliğinde olacak olan imar planları çalışmaları yapılıyor.


SAHA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından yürütülen planlama çalışmaları kapsamında, kapanan beldeler de dahil olmak üzere tüm belediyelerin yürürlükteki imar planları temin edilerek gerekli altyapı çalışmaları yapıldı. Türkiye genelinde bütün büyükşehirlerin yapıları incelenerek, Malatya özelindeki planlama mozaiği değerlendirilip harita çalışmalarına başlandı.

Saha ve altyapı çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 1.2 milyon hektarlık alanda 1/100.000 ölçekli revizyon, 1/50.000 ölçekli il çevre düzeni, 1/25.000 ölçekli nazım imar planı, 40 bin hektarlık alanda 1/5.000 ölçekli nazım imar planı ve revizyon + ilave yapımı, 2 bin hektarlık alanda 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı ve + revizyon yapımı, 50 hektarlık alanda imar uygulaması (18. Madde uygulaması), bin hektarlık alanda 1/1.000 ve 1/5.000 ölçekli sayısal fotogrametrik halihazır harita yapımı ile 40 bin hektarlık alanda 1/1.000 ve 1/5.000 ölçekli sayısal fotogrametrik halihazır harita ve ortofoto üretimi yapacak.

Şubat ayında yapılan uygulama imar planı ile harita ve imar uygulama hizmetleri yapımına yönelik danışmanlık ihalesinde dosya incelemesi tamamlandığından, ihalenin sonuçlanacağı ikinci aşama için ise 2 Nisan Perşembe günü ihale yapılacağı bildirildi.

Büyükşehir statüsünün şehrin dengeli bir şekilde büyümesi ve gelişmesinin yanı sıra hizmet bütünlüğü açısından önemli bir avantaj olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan çalışmalarla Malatya’nın daha planlı ve modern bir şekilde gelişeceğini söyledi. Başkan Çakır, “Yasal bir zorunluluk olan bu çalışmalar, şehirlerin geleceğinin planlanması noktasında çok önemli çalışmalardır. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak 1 yıl önce başladığımız çalışmalarda önemli mesafeler katettik. Bu hafta yapacağımız ihale ile imar planı ile harita ve imar uygulamaları, son aşamaya girmiş olacak. İhalenin sonuçlanmasıyla birlikte en kısa zamanda çalışmaları tamamlayarak, Malatya’nın geleceğinin planlı ve modern bir şekilde gelişmesini güvence altına almış olacağız” dedi.


Malatya Söz Gazetesi