28 / 03 / 2024

3.havalimanı durdurulamayacak!

3.havalimanı durdurulamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, 3. Havalimanı'nın 'durdurulamayacağını' belirterek havaalanına karşı olanları 'ülkenin menfaatini düşünmemekle suçladı.


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce, muhalefet ve bazı sivil toplum kuruluşlarının hükümetin yürüttüğü projelere karşı engelleyici bir tutum içinde olduklarını belirterek, milletin buna izin vermeyeceğini söyledi. 


'Millet sizi mahkemeye verir' İzmir'in Kemalpaşa bölgesinde 'Kentsel Dönüşüm' programına katılan Bakan Güllüce, ülkede başlattıkları 'büyük altyapı projeleri' başta olmak üzere bir çok projeye karşı 'canlarını sıkan' çok sayıda girişim bulunduğunu söyledi. Giilliice, baraj ve havaalanlarına karşı olan bir kesimin ülke menfaatlerini düşünmeden engelleme niyetiyle hareket ettiğini iddia etti.  "Dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz, söylerken bile göğsüm kabarıyor. Türk bayrağının altında yaşayan herkesin sevinç duyması lazım. Bunlar ne diyor, 'biz iktidar olursak durduracağız".


Durduramazsınız kardeşim" diyen Güllüce, "Dünyanın en büyük havaalanına bu millet sahip çıkar. Köprü durdurmayla ilgili. Boğaz Köprüsü geçişini durdurmayla ilgili, dünyanın en büyük havaalanı yapmaya karşı, İzmit otoyolunu engellemek için buraya ÇED veren bakanlığı ve hükümeti mahkemeye verirseniz millet de sizi mahkemeye verir, millet de size proje yapar der ki "sen gelme'. 'Seni zaten iktidar etmiyordum. gene de etmiyorum"' dedi. 


Yurt