25 / 04 / 2024

Alanya'da su sorunu yaşanmayacak!

 Alanya'da su sorunu yaşanmayacak!

ASAT, Alanya'nın doğusundaki yerleşim yerlerinde yaşanan su sorunları ve basınçtan kaynaklanan arızaları ortadan kaldırmak için 50 binlik su deposunun yapım çalışmalarına başlandı.



Alanya'nın, Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlanması ile birilkte ASAT Alanya Şube Müdürlüğü. önce şehrin su konularındaki sorunlarını tespit edip, daha sonra çözümü noktasında çalışıyor. ASAT, Alanya'nın doğusundaki yerleşim yerlerinde yaşanan su sorunları ve basınçtan kaynaklanan arızaları ortadan kaldırmak için 50 binlik su deposunun yapım çalışmalarına başlandı. Büyük Hasbahçe Mahallesi'nde yapılan su deposuna içme suyu Dim Barajından gelecek. İçme suyu yeni yapılan arıtma tesisinde arıtılarak yapılan isale hattından cazibe yolu ile şehre verilecek. 


4 MAHALLEDE ÇALIŞMA VAR 


Mahalleye dönüştürülen eski beldelerdeki su sorunlarının çözümü noktasında başlatılan çalışmalar halen sürüyor. Türkler Mahallesi'nde su sorununu büyük ölçüde çözecek binlik su deposunun ve 3,5 kilometrelik isale hattının yapım çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Bu arada Keşefli Mahallesindeki su sorununu çözmek içinde çalışmalar başlatıldı. Mahalleyi rahatlatacak suyun getirilmesi için Demirtaş Mahallesi'nden Keşefli Mahallesine 2,5 kilometrelik içme suyu hattı yapımına başlandı. 


Boru hatlarının yetersiz olmasından dolayı Güzelbağ Mahallesi Fatih mevkii Esencik Sokak'taki 15 evde yaşanan su sıkıntısı da çözülüyor. Asat, söz konusu yerde su hatlarını yenileyerek buradaki su sorununu da çözecek. 


BİRAZ DAHA SABIRLI OLALIM 


ASAT'IN yaptığı çalışmaları değerlendiren Büyükşehir Alanya Koordinatörü Güney, göreve başlamaları ile birlikte Asat ekiplerine sorunları tespit ettirdiklerini ve vatandaşların da talepleri doğrultusunda su sorunu olan yerlere yatırımları başlattıklarını söyledi. Güney, gerek hat gerekse su deposu yapım çalışmaları sırasında zaman zaman çalışma yapılan yerlerde su kesintileri yapıldığını belirterek, "Vatandaşlarımızdan bu süreçte anlayış bekliyoruz. Çalışmalar tamamlanıncaya kadar zaman zaman kesintiler olabilir ancak bu yatırımlar bitince su sorunu yaşanmayacak " dedi. 


Güney, "Şehrin bütününü ilgilendiren hizmetler başta olmak üzere acil çözüm bekleyen yerlere öncelik vererek yatırımlara başladık. Gerek su deposu gerekse yeni hatlarla söz konusu mahallelerde yaşanan su sorunlarını kısa sürede çözeceğiz. Bu çalışmalar kısa sürede tamamlanacak. Arıtma tesisinin tamamlanmasından sonra şehirdeki büyük depolara aktaracağımız arıtılmış suyu şehrin tamamına vereceğiz. Önümüzdeki süreçte Alanya'da su sorunu yaşayan yer kalmayacak" diye konuştu. 


Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya'da su sorunu yaşanmaması için ciddi önlemler aldıklarını söyledi 


Alanya Postası Gazetesi