28 / 03 / 2024

Ankara'ya alternatif içme suyu hattı döşeniyor!

 Ankara'ya alternatif içme suyu hattı döşeniyor!

Büyükşehir Belediyesi ASKI Genel Müdürlüğü tarafından. Başkent'in içme i suyu ihtiyacını karşılayan ana iletim hatlarını yenileme ve alternatif hattın döşenmesine devam ediliyor



Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Başkent'in içme suyu ihtiyacını karşılayan ana iletim hatlarını yenileme ve alternatif hattın va  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'in dört bir tarafındaki içme suyu ana iletim hatları ile alternatif hatların yapımını gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini kaydederek, çalışmalar kapsamında toplam 68 bin 781 metre alternatif içme suyu boru hattı döşendiğini söyledi. 


Büyükşehir Belediyesi ASKI Genel Müdürlüğü tarafından. Başkent'in içme i suyu ihtiyacını karşılayan ana iletim hatlarını yenileme ve alternatif hattın döşenmesine devam ediliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. Başkent'in dört bir tarafındaki içme suyu ana iletim hatları ile alternatif hatların yapımını gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini kaydederek, çalışmalar kapsamında toplam 68 bin 781 metre alternatif içme suyu boru hattı döşendiğini söyledi. 


içme suyu borularmın yıllar geçtikçe yetersiz kalması ve bazı bölgelerde arıza vermesi üzerine aşama aşama hatların bazı yerlerde yenilendiği bazı yerlerde ise alternatif hatların döşendiğini kaydeden Başkan Gökçek. "Her geçen gün büyüyen ve nüfusu artan Başkentimizin alt yapısını da zamana ve ihtiyaca göre yeniden yapılandırıyoruz. Artan su talebine cevap vermek üzere ana pompa istasyonları ile su depoları arasında bulunan eski hatları yenileyerek, şehre sağlıklı ve sürekli su tenlin ediyoruz" dedi. 


MAMAK, KEÇİÖREN VE ALTINDAĞ'A ALTERNATİF HAT 


ASKİ ekiplerinin son olarak.  İstanbul  Yolu (Yenimahalle ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı) ile Varlık Mahallesinin içinden geçen Tanzimat Caddesinin kesiştiği noktada boru döşeme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Gökçek. Mamak ve Keçiören'in bir kısmını, Altındağ'ın ise tamamını besleyen içme suyu hattına paralel olarak alternatif bir hattın daha yapımının gerçekleştirildiğini söyledi. 


Başkan Gökçek, yaklaşık 1.5 milyon kişinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı mevcut ana iletim boru hattına paralel olarak yapılan yeni hattın yapımının çok önemli olduğunu kaydederek. "Başkent'in alt yapısına 100 yıl dayanma kapasitesine sahip çapı 500 ile 2 bin 200 milimetre arasında değişen yeni çelik ve düktil borular döşüyoruz" dedi. 


TOPLAMDA 69 BİN METRE ALTERNATİF HAT DÖŞENDİ


 Ankara'nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı ana iletim hattının çıkış noktası olan İvedik içme Suyu Artıma Tesislerinden 3 farklı hat ile Başkent'e su verildiğini belirten Başkan Gökçek, "Alt yapı yenileme çalışmalarına başlamadan önce arıtma tesisinden şehre su. 2 bin 200 milimetre çapındaki beton borular ile veriliyordu. Her biri en az 30 yıldır kullanımda olan beton borular, ekonomik ömrünü tamamladığı için bu borularda meydana gelecek herhangi bir arıza durumunda Başkentlilerin susuz kalma ihtimali bulunuyordu. 


ASKİ olarak hem bu riski ortadan kaldırmak hem de ekonomik ömrü daha uzun olan çelik ve duktil borularla alt yapıyı güçlendirmek için bu boruları döşemeye başladık. 2009 yılında başladığımız ve aşamalı olarak gerçekleştirdiğimiz yenileme ve alternatif hal inşa çalışmaları çerçevesinde 26 bin 484 metre çelik. 42 bin 297 metre duktil olmak üzere toplamda 68 bin 781 metre içme suyu hattı döşedik" diye konuştu. 


Anadolu