19 / 04 / 2024

Ankara'ya MiniTürk Gölpark Projesi inşa ediliyor!

 Ankara'ya MiniTürk Gölpark Projesi inşa ediliyor!

Başkent Ankara’da inşa edilecek MiniTürk Gölpark Projesi, Türk-İslam mimarisini Gölbaşı’na taşıyacak. Dünyanın çeşitli noktalarında yer alan ve Türklere ait olan 74 eserin maketi, inşa edilecek MiniTürk Gölparkı’nda canlandırılacak...




Dünyanın çeşitli noktalarında yer alan ve Türklere ait olan 74 eserin maketi, inşa edilecek MiniTürk Gölparkı’nda canlandırılacak.

 

Başkent Ankara’da inşa edilecek MiniTürk Gölpark Projesi, Türk-İslam mimarisini Gölbaşı’na taşıyacak. MiniTürk Gölpark, aynı zamanda Ankara'nın ilk minyatür parkı olacak. TOKİ Yolu üzerine yapılacak olan parkta, dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan ve Türklere ait olan 74 tarihi eserin, maketi yapılarak canlandırılacak. Park alanında ayrıca; kafe, satış alanları, çocuk oyun parkı, gölet, yürüyüş yolları ve yeşil alanlar da yer alacak.


Proje hakkında bilgi veren Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, dünyanın çeşitli noktalarında yer alan ve Türklere ait olan 74 eserin maketini, inşa edecekleri MiniTürk Gölpark'ında canlandıracaklarını bildirdi. Odabaşı, “Türk-İslam mimarisinin en önemli yapıtları arasında yer alan ve dünyanın 7 harikasından biri olan Tac Mahal'in de aralarında bulunacağı 74 eserin minyatürünün bulunacağı MiniTürk Gölparkımız, başta Ankaralılar olmak üzere Ankara'ya gelen turistlerin tercih edecekleri gözde bir mekan haline gelecek" dedi.



Toki Haber





Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016