29 / 03 / 2024

Atık plastikler köpeklere barınak oldu!

 Atık plastikler köpeklere barınak oldu!

Türkiye Plastik Sanayicileri Derneğince (PAGDER) başlatılan " Yuvaya Dönüşen Plastikler " Projesi kapsamında, atık plastiklerin geri dönüşümüyle yapılan 54 köpek barınağı Bitlis'teki köpek bakım evine bırakıldı...



Türkiye Plastik Sanayicileri Derneğince (PAGDER) başlatılan "Yuvaya Dönüşen Plastikler" Projesi kapsamında, atık plastiklerin geri dönüşümüyle yapılan 54 köpek barınağı Bitlis'teki köpek bakım evine bırakıldı.


Barınakların teslimi için kente gelen PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci ve tiyatro oyuncusu Tuna Arman, Bitlis Belediyesi Eşbaşkanı Nevin Taşdemir ile köpek bakım evini ziyaret etti.


Barınak hakkında Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bitlis Temsilcisi Damla Şahin'den bilgi alan Semerci ve Arman, barınağı gezerek köpeklerle ilgilendi.


Semerci, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yuvaya Dönüşen Plastikler" Projesi kapsamında ülkedeki hayvan bakım evlerine 685 barınak bağışladıklarını söyledi.


Projeyle ülkedeki iki soruna çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade eden Semerci, şöyle konuştu:


"Günümüzde sosyal yaşama entegre olmuş iki tane yaraya, yani çevre kirliliği ve sokak hayvanları sorununa çözüm üretmeye çalıştık. Geri dönüştürülebilir tüm atıklar aslında birer ekonomik değerdir. Bu iki sosyal yaraya çözüm üretirken kaynakları kısıtlı ülke ekonomimize de değer katmış oluyoruz. Bizler İstanbul'dan pilot il olarak başladık. 685 kulübe bağışı ile bu projeye start verdik. Bugün Bitlis'e de 54 kulübe bağışında bulunduk. Burada zaten çok güzel bir barınak var. Açıkta kalacak hayvanlarımız da kış günlerinde bu barınaklar sayesinde rahat edecekler."


Tiyatro oyuncusu Arman ise illeri ziyaret ederek ihtiyaç duyulan köpek bakım evlerine barınak desteğinde bulunduklarını ifade etti.


Projeyi 'sıcak bir yuva her canlının hakkıdır' sloganıyla başlattıklarını ifade eden Arman, "PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci çok güzel projeye imza attı. Plastik Sanayicileri Derneği olarak geri dönüşüm atıklarından, yani çöp olmayan ambalaj atıklarından bu şekilde kulübeler elde ediyoruz. Böylelikle hem ekonomiye hem doğaya katkı sağlayarak tamamıyla plastiklerden oluşan 54 kulübeyi Bitlis'e getirdik" diye konuştu. 


Bitlis Belediyesi Eşbaşkanı Nevin Taşdemir de belediye olarak bu tür projelere ve çalışmalara her zaman destek vereceklerini belirtti.


Duyarlılıklarından dolayı Arman ve Semerci'ye teşekkür eden Taşdemir, tüm canlılara yaşam alanı yaratılması adına üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini kaydetti.



AA