23 / 04 / 2024

Avrupa hava trafiğinin büyümesine en büyük katkıyı Türkiye sağlayacak!

 Avrupa hava trafiğinin büyümesine en büyük katkıyı Türkiye sağlayacak!

Hava ulaşımındaki büyüme, 2017 yılından sonra Avrupa'da havalimanları kapasitesinin yetersizliğinden dolayı yüzde 2,2'ye düşecek. İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ile birlikte 2019'dan itibaren bu oran 2,8 seviyesine ulaşacak.



Türkiye'nin önümüzdeki 7 yılda, Avrupa hava trafiği büyümesine en büyük katkıyı sağlayacak ülke olacağı belirtildi. 


Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı Eurocontrol'ün raporuna göre, Avrupa hava ulaşımının 2014 yılında yüzde 1,2, 2015 yılında ise yüzde 2,7 seviyesinde büyümesi öngörülüyor.  


Hava ulaşımındaki büyüme, 2017 yılından sonra Avrupa'da havalimanları kapasitesinin yetersizliğinden dolayı yüzde 2,2'ye düşecek. İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ile birlikte 2019'dan itibaren bu oran 2,8 seviyesine ulaşacak. 


Mısır'da yolcu sayısının azalmasının tüm Avrupa'yı etkilediği ifade edilen raporda, "Bununla beraber bu kayıplar turistlerin İspanya ve Fas'a doğru yönelmesi ve Yunanistan'da yüzde 9 daha fazla trafik artışıyla bir miktar telafi edildi. Aynı zamanda Türkiye ile Rusya'da 2013'te görülen büyümenin Avrupada'ki büyümeyi de olumlu şekilde etkilemesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi. 


Türkiye'nin hava ulaşımının bu yıl yüzde 7,3, 2015'te ise 7,1 büyüyeceğinin öngörüldüğü raporda, "Türkiye, önümüzdeki 7 yılda ortalama yüzde 6,9'luk büyümeyle Avrupa'da hava trafiğindeki büyümeye en büyük katkıyı yapan ülke olacak" denildi. 


 Hızlı tren nedeniyle 26 bin uçuş gerçekleşmeyecek 


Hızlı tren ağlarında önümüzdeki yıllarda görülecek genişlemenin sektörün hava trafiği büyümesini 2020'ye kadar yıllık yüzde 0,4 baskılayacağı belirtilen raporda, bundan da en fazla Türkiye'nin etkileneceğini kaydedildi. 


Rapora göre Türkiye'de, 2020 yılında ülke hava trafiğinin yüzde 2,5'ine denk gelen yaklaşık 26 bin uçuş, hızlı tren tercihi dolayısıyla gerçekleşmeyecek.  Taşpınar, bir grup tarafından biletlerin toplu olarak alındığı daha sonra da internet üzerinden bazı sitelerde karaborsa satıldığı şikayetleri üzerine harekete geçtiklerini bildirerek, şunları söyledi: 


"Biletlerin satıldığı sitelerle temasa geçerek buradan satış durduruldu ancak sorun tam olarak çözülemediği için kısa süre önce de kimlikle bilet satışı uygulaması başlattık. Yine bir kişiye dört bilet satıyoruz fakat karaborsacılar ailecek çalışıyorlar. Her defasında başka kişi geliyor bilet almaya. Ufak tefek böyle yine karaborsada satış görüyoruz, önlüyoruz, önlemeye çalışıyoruz ama seyirci de inanılmaz. Karaborsada bileti görüyorum, ben fark ediyorum ama bir anda satılıyor, yok oluyor. İnsanlar pahalı olmasına rağmen alıyor. Bir Deli'nin Hatıra Defteri için DT çalışanlarının gişeden bilet almaları bile yasak. Bu sezon eser daha fazla sahneleniyor ancak seyirci sayısı limitli 150 kişiden fazla alamıyoruz". 


Bu sezon daha fazla yerli eserle temsil vermeyi tercih ettiklerini vurgulayan Taşpınar, tiyatroseverlerin de beğenilerini koltukları doldurarak gösterdiğini ifade etti.  


Taşpınar, bu sezon geçen yıla kıyasla seyirci sayısında yüzde 6 artış yaşandığını sözlerine ekledi.  




Dünya