28 / 03 / 2024

Aydın havaalanı ve hızlı tren taşımacılığı için birleşti!

 Aydın havaalanı ve hızlı tren taşımacılığı için birleşti!

Aydınlılar yıllardır hayalini kurdukları Çıldır Havaalanı'nın havayolu ulaşımına açılması ve İzmir-Aydın-Denizli Hızlı Tren Taşımacılığı Projesi'nin Aydın, havaalanı ve hızlı tren taşımacılığı için birleşti!



Çıldır Havaalanı 'nın yolcu taşımacılığına açılması, 2023 yılı Yatırım Programına alınan İzmir - Aydın Denizli Hızlı Tren Taşımacılığı Projesinin 2014 yılında başlatılması için imza kampanyası başlattı.


2014'te hayata geçirilmesi için birleşti. Kentin önde gelen sivil toplum kuruluşları öncülüğünde "Hayallerimiz Gerçekleşsin" sloganıyla başlatılan kampanyaya ilk günde 5 bin Aydınlı imza atarak destek verdi.


Ulaşım problemi


Aydın Ziraat Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası, Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması, 2023 yılı Yatırım Programına alınan İzmir-Aydın Denizli Hızlı Tren Taşımacılığı Projesinin 2014 yılında başlatılması için imza kampanyası başlattı. Kampanya boyunca toplanan imzalar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na iletilecek. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri 100 bin imza toplayıp isteklerini kararlı bir biçimde Ankara'ya bildireceklerini dile getirdi. Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, "Aydın'da mutlaka hem havayolunun hem de demiryolunun aktif olması gerekiyor" dedi. Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ise, "Bu ilgiye layık bir sonuç almak istiyoruz" diye konuştu. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı da, "100 bin imza ile Ankara'ya ulaştıracağımız taleplerimiz ses getirecektik" dedi.


Yeni Asır