28 / 03 / 2024

Aziz Kocaoğlu İzmir yeni ulaşım düzenlemesini değerlendirdi!

Aziz Kocaoğlu İzmir yeni ulaşım düzenlemesini değerlendirdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "10 yıldır hiçbir vatandaşımızın aleyhine karar almadık, ulaşım masraflarını düşürmek, konforlu, hızlı bir şekilde işlerine, alışverişlerine, akrabalarına gitmelerini sağlamak istiyoruz" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 10 yıldır hiçbir vatandaşın aleyhine karar almadıklarını, ulaşım masrafını düşürmeyi, konforlu ve hızlı ulaşım sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.


Tarihi Havagazı Fabrikası'nda muhtarlarla bir araya gelen Kocaoğlu,  29 Haziran’da hayata geçirilen  İzmir  genelinde otobüs hatlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmanın ilk bir haftalık sonuçlarını değerlendirdi.


Yeni sistem daha uygulama geçmeden aleyhinde korkunç bir propaganda başlatıldığını savunan Kocaoğlu, "10 yıldır hiçbir vatandaşımızın aleyhine karar almadık. Ulaşım masraflarını düşürmek, konforlu, hızlı bir şekilde işlerine, alışverişlerine, akrabalarına gitmelerini sağlamak istiyoruz" dedi.


İlk hedefin trafik sıkışıklığını önlemek ve yolları rahatlatmak olduğunu kaydeden Kocaoğlu, uygulamanın ilk haftasında da hedefe ulaştıklarını belirtti.


Geri dönüş alarak sistemi eksiksiz uygulamak için çabaladıklarını söyleyen Kocaoğlu, "Ana hedeflerimizden bir tanesi de raylı sistemin payını artırmaktır. Bir haftalık uygulama sonunda lastik tekerlekli araçların toplu ulaşımdaki payını yüzde 69'dan yüzde 65'e düşürdük. Raylı sistemin payı ise yüzde 26,5'ten yüzde 30'a çıktı. Ayrıca yeni gemilerimiz Çakabey ve Dokuz Eylül, Karşıyaka-Konak arasında vızır vızır çalışıyor" dedi. 


AA