29 / 03 / 2024

Bayraklı Şehir Hastanesi'nin temeli törenle atıldı!

 Bayraklı Şehir Hastanesi'nin temeli törenle atıldı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsü' nün temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 30 Mart akşamı Binali Yıldırım' ı başkan olarak görmek istediklerini belirtti..



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu dün hayatını kaybeden Berkin Elvan'a rahmet, ailesine sabır dileyerek, "Milletimizin başı sağ olsun' diyoruz ama o gençleri sokağa dökenleri, 'yakın, yıkın' diyenleri kınıyoruz. Milletin iradesiyle, milletin kaderiyle oynamak isteyenlere de AK Parti olarak asla müsaade etmedik, asla da müsaade etmeyeceğiz" dedi.


Müezzinoğlu, Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsü'nün temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 30 Mart akşamı Binali Yıldırım'ı başkan olarak görmek istediklerini belirtti.


Bakan Müezzinoğlu, İzmir'in geleceğine sağlıkta mühür vuracak 2060 yatak kapasiteli şehir hastanesinin temelini atmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


Hastanenin İzmir için hayırlı uğurlu olmasını dileyen Müezzinoğlu şöyle konuştu:


"Biz 11 yıldır AK Parti iktidarları olarak insanımızı yaşatmak ve ülkemizi yüceltmek, insanımızı yücelterek devleti yüceltmek adına gece gündüz çalışarak çok önemli mesafeler katettik. İnşallah bundan sonra da daha modern bir İzmir'i el birliği ile oluşturacağız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlerin üstüne çıkaracağız."


Bakan Müezzinoğlu AK Parti'nin milletle yürüdüğünü ve yanlış yapmadığını vurguladı.


- "630 ambulans vardı"


2002 yılında Türkiye'deki ambulans sayısının 630 olduğunu anımsatan Müezzinoğlu, son bir yılda bin 210 ambulansı hizmete aldıklarını dile getirdi. 


Bugün artık ambulans helikopter ve ambulans uçakların hizmet verdiğini kaydeden Mehmet Müezzinoğlu şöyle devam etti:


"Kılıçdaroğlu, sen rüyanda ambulans helikopter, ambulans uçak görebiliyor muydun? 10 yıl önce Almanya'dan Türkiye'ye turist gelen bir Alman vatandaşı rahatsız olduğunda ülkesine telefon ediyordu. Almanya'dan ambulans uçak geliyor, vatandaşını alıp götürüyordu. Bizler de 'Vay anasını adamların vatandaşları ne kadar kıymetli' diyorduk şimdi milli atletimiz Londra'da rahatsızlanıyor, ambulans uçağımız alıp getiriyor. Tır şoförümüz Kazakistan'da kaza yapıyor, kırıkları var, Bakanlığı arıyor, 'Ben ülkemde tedavi olmak istiyorum' diyor, ambulans uçağımız Kazakistan'a gidiyor, ambulans uçağımız gidip getiriyor. Cibuti'de Kızılay görevlilerimiz yaralanıyor, Cibuti'ye gidip Kızılay görevlilerini alıp getiriyor. Ey Kılıçdaroğlu, sen Cibuti'nin nerede olduğunu bilir misin? Bu kardeşiniz Sudan'da 200 yataklı Türkiye Cumhuriyeti'nin yaptığı modern hastanenin açılışını yaptık. Sudan'ın, Myanmar'ın, Hartum'un nerede olduğunu ey Bahçeli sen bilir misin?"


- "Lafla çağdaşlık olmaz"


Türkiye'de 2002 yılında zenginlerin yurt dışına tedavi olmak için gittiğini ve 1,5 milyar dolar para harcadığını kaydeden Müezzinoğlu, 2013 yılında Türkiye'ye dünyadan 480 bin yabancının tedavi için geldiğini ve 2,5 milyar dolar bıraktığını söyledi.


Lafla çağdaşlık, Atatürkçülük olamayacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Lafla muasır medeniyet seviyesinin üzerine gidilmez, oraya gidebilmek için vizyon gerekir, milleti sevmek gerekir, millete aşık olmak gerekir, milletle beraber yürüyen bir lidere, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip olmak gerekir" dedi. 


Türkiye'nin büyümesinden, 3. havaalanından, Kanal İstanbul'dan, Marmaray'dan, 3. İstanbul Köprüsü'nden Almanya, İngiltere ve Fransa'nın rahatsız olabileceğini dile getiren Müezzinoğlu, "Ey CHP, ey MHP, sen neden rahatsız oluyorsun, ekonomik istikrardan neden rahatsız oluyorsun?" ifadelerini kullandı. 


İzmir'de şehri düşünen yerel yöneticilere ihtiyaç bulunduğunu anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:


"Bugüne kadar İzmir'deki yerel yönetimin yaptığı tek iş iftira atmak. Bir şey daha yaparlar, korkuturlar. Bak ha AK parti gelirse... Ne gelecek? Şehir hastaneleri gelecek, toplu taşıma gelecek, İzmir korkma, seni korkutanları korkut. İzmirliyi korkutarak yan gelip yatıyorlar, sefalarını sürüyorlar, artık İzmir uyandı."


Isparta programı geciktiği için Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin ek binasının temel atma törenine katılamayan Bakan Müezzinoğlu, her iki temel atma törenini de aynı anda gerçekleştirdi.


- Vali Toprak 


İzmir Valisi Mustafa Toprak da kampüsün daha kaliteli sağlık hizmeti sunumu için hizmet vereceğini belirtti. 


Ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirlerken sağlık hizmetlerinin esas alındığını ifade eden Toprak, "Sağlık hizmetlerinin eşit ve kaliteli sunumu öncelikle yeterli sağlık kurumunun varlığına bağlıdır. Ülkemizde sağlıkta dönüşüm projesinin uygulamaya konulması gibi büyük tesis yatırımlarının gerçekleştirilmesi sağlık hizmetlerini daha hızlı ve kaliteli sunma imkanını getiriyor. İzmir olarak bu yatırım ve hizmetlerden önemli ölçüde yararlanıyoruz" diye konuştu. 


Bayraklı'daki kampüsün herkesi heyecanlandırdığını dile getiren Toprak, "Yeni tesislerimizin hazırlanması ile İzmir sağlık hizmeti konusunda önemli aşama kaydetmiş olacaktır" dedi.


- Yıldırım: "İzmir'in aydınlık günleri başlayacak"


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım da törendeki konuşmasında, İzmir'in en büyük şehir hastanesini kuran Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na teşekkür etti.


Hastane içinde 7 hastane bulunacağına işaret eden Yıldırım, "Son 11 yılda Anadolu'nun her köşesinde konuşulan iki alan var. Ulaşımda ve sağlıkta Türkiye devrim yaptı. Hastaların hastanelerde rehin alınması dönemi kalktı. Reçetelerin, ilaçların karneyle verildiği dönemler tarihe karıştı. Bu hastanede artık 1 yataklı, 2 yataklı odalar var. Hükümetimize teşekkür ediyoruz, bize güvenen bizi iktidar yapan milletimize teşekkür ediyoruz. Bu takımın lideri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


İzmir'e Sağlık Bakanlığı'nın büyük yatırım yaptığını vurgulayan Yıldırım, "Hiç merak etmeyin İzmir daha güzel olacak. İzmir adına yakışır bir şehir haline gelecek. Sizler sayesinde bunu başaracağız. İzmir'i büyük köye dönüşmekten siz kurtaracaksınız. 30 Mart'ta İzmir'in aydınlık günleri başlayacak" dedi.


"Korkma" sözüyle başlayan İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin yıl dönümünü de kutlayan Yıldırım,  şunları kaydetti:


"Herkesin gözünün olduğu topraklardır, bu topraklarda emeli olanları, gözü olanları nasıl bugüne kadar geri püskürttüysek şimdi de halkın iradesine karşı gelenler bizden korksunlar. Onlara gerekli cevabı Türkiye, İzmir verecektir. Biz İzmir dedikçe rakiplerimiz boş lafları söylüyorlar. Çünkü laftan başka İzmir'e hiç hizmet yapmadılar. Bizimle hizmet konuşamazlar çünkü konuşacak hizmetleri  yok. Bunu İzmir biliyor. "


- 30 ayda tamamlanacak


Temeli atılan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsü, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Türkiye'de ilk defa uygulanan Kamu Özel Ortaklığı (Public Private Partnership - PPP) Sistemi ile gerçekleştirilecek.


Kampüs, yatırımcı firmalar Türkerler Holding ve Gama Holding ortaklığı tarafından 30 ay içinde tamamlanacak.


Yatırım tutarı toplam 1 milyar 638 milyon 22 bin 646 lira olan ve 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına, toplam 2 bin 60 yatak sayısına sahip olan proje, yatırımcı firmalar tarafından 25 yıl boyunca işletilecek. 


Entegre Sağlık Kampüsü Projesi, 715 yataklı genel hastane, 424 yataklı kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi, 380 yataklı kardiyovasküler cerrahi hastanesi, 141 yataklı onkoloji hastanesi, 300 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ve 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ile hastane kampüsünü destekleyecek fonksiyonlar içerecek.



AA