29 / 03 / 2024

Binali Yıldırım: Kemeraltı özellikle kruvaziyer turistlerin soluklanma yeri olacak!

Binali Yıldırım: Kemeraltı özellikle kruvaziyer turistlerin soluklanma yeri olacak!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnafı ziyaret etti. Yıldırım, Kemeraltı’nı özellikle kruvaziyer turistlerin soluklanma yeri yapacağı sözünü verdi...


Binali Yıldırım, Kemeraltı ziyaretine Abacıoğlu Han'dan başladı. Yıldırım’a AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli ve ilçe teşkilatı eşlik etti. Esnaf sık sık sevgi gösterileriyle Binali Yıldırım’ın önünü kesti. Yıldırım, çocuklarla da birebir ilgilendi. Havra sokağında balık ekmek yiyen Yıldırım, Roman müzisyenlerin söylediği şarkılara da eşlik etti. Yıldırım’a balıkçı esnafı, “Başkanım, sokağımıza bereket getirdiniz” diye seslendi. Yıldırım’ı karşısında gören bazı vatandaşlar, “İzmir sizinle güzelleşecek. İnşallah başkanımız olursunuz” diye konuştu.


Göztepe Spor Kulubü ziyareti sonrası soluğu Kemeraltı’nda bulunan Abalıoğlu Han’da alan Yıldırım, Kemeraltı Esnaf Derneği ve Halıcılar Derneği üyeleriyle kahvaltı etti. Sorunlarını anlatan üyeler, tarihi canlandırması ve kruvaziyer gemileriyle gelen turistlerin daha fazla bölgede alışveriş yapması için çalışma yapılmasını istedi. Binali Yıldırım, esnaf derneklerinin çözüm için kendi aralarında anlaşmalarını önerirken, yerel yönetimde tarihi çarşının canlandırılması ve yaşanan sorunlar için ortak fikir oluşturacaklarını söyledi. Yıldırım, "Bizde dayatma yok, ortak karar var. Sorunlarının çözümü için esnaf dernekleri olarak anlaşın. Çözümü beraber yapacağız" dedi.


Yıldırım, Kemeraltı’nı turistlerin soluklanma yeri yapacaklarını belirterek, “Tur şirketleriyle anlaşma yaparken, burası destinasyon, turisti buraya getirin. Buraya turist gelir. Ama eli boş çıkar ama dolu, orasına karışmayız” diyeceklerini söyledi.


“KENTİN YÜZÜ BİZİMLE GÜLECEK”


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli de esnafın sorunlarını dinledi. Esnafın turistlerin Kemeraltına uğramadığı şikayeti üzerine Denizli şunları söyledi:


“Kruvaziyerden inen turisti Kemeraltı Çarşısı’na yönlendirecek hiçbir tabela yok. Yıllardan beri 3 tabela koyduramadık. Bu belediyede memur zihniyeti var. İnsana dokunmuyorlar. Kemeraltı hayali olmayan zihniyetten dolayı bu hale geldi. Şu anki yönetimde insana nasıl dokunuruz, esnafı nasıl güçlendiririz düşüncesi yok. Bu kentin yüzü bizimle gülecek. Saat 17.30’da insanların girmekten korktuğu bir çarşının gelişmesini bekleyemeyiz. Kemeraltını en ücra köşesine kadar yenileme hedefindeyiz. Her anlamda Kemeraltı vizyonuna sahip olmak gerekiyor. Biz esnafın istediğini esnaf ile birlikte yapacağız. ‘En iyi akıl benim’ demeyecek kimse. Ne yapıyorsak birlikte karar alıp yapacağız."


Çarşıda gezerken Yıldırım'ı "Büyük köye hoş geldiniz" sözleriyle karşılayan çarşı esnafı, "10 yaşından beri bu çarşının içindeyim 35 yaşındayım. Burası büyük köy olmaktan bir türlü kurtulamadı” diye dert yandı. Yıldırım, izdiham nedeniyle ceketinin kopan düğmesini bir dükkanda diktirdi. Yıldırım, bir esnafın balon uzatarak, “Kocaoğlu’nun balonunu patlatın” sözleri karşısında gülümsedi.


Bu sırada ihracat yapan bir esnafın Bulgaristan sınırında sorun yaşadıklarını belirtmesi üzerine Yıldırım, Bulgaristan Ulaştırma Bakanı ile telefonda İngilizce konuşarak sorunu iletti.


Binali Yıldırım, Kemeraltı'nı gezerken Roman müzisyenlerden Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir yoldayım" şarkısını çalmalarını istedi ve şarkıya eşlik etti. Sokak arasında tavla oynayan vatandaşların yanına oturan Yıldırım, kahve içerek oyunu izledi.



İnegöl Haber