25 / 04 / 2024

Bursa Büyük Sanayi Sitesi'nin inşaat çalışmaları başlıyor!

 Bursa Büyük Sanayi Sitesi'nin inşaat çalışmaları başlıyor!

Bursa'daki esnaf ve sanatkarların şehir içindeki iptidai işyerlerinden, modern bir sanayi sitesine taşınması amacıyla başlatılan proje kapsamında 24 farklı sektörde faaliyet gösteren 2 bin 990 işletme aynı çatı altında toplanacak. Bursa şehir merkezi, sanayi tesislerinden arınacak.


Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (BESOB) tarafından 2011 yılında temeli atılan TOKİ Büyük Sanayi Sitesi'nde ocak ayında yapılan ikinci etap ihalelerinin ardından bu ay içinde inşaat çalışmalarına başlanması planlanıyor.


Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (BESOB) tarafından 2011 yılında temeli atılan  TOKİ  Büyük Sanayi Sitesi'nde ocak ayında yapılan ikinci etap ihalelerinin ardından bu ay içinde inşaat çalışmalarına başlanması planlanıyor. Bursa'daki esnaf ve sanatkarların şehir içindeki iptidai işyerlerinden, modern bir sanayi sitesine taşınması amacıyla başlatılan proje kapsamında 24 farklı sektörde faaliyet gösteren 2 bin 990 işletme aynı çatı altında toplanacak. Bursa şehir merkezi, sanayi tesislerinden arınacak. 


BESOB Başkanı Arif Tak, siteyi 2 yılda tamamlamayı planladıkları belirterek, "İkinci etapta 2 bin 865 dükkan yapılarak proje tamamlanacak. Proje ortaya çıktıktan sonra BESOB'un yanı sıra Bursa Ticaret ve Sanayi Odasına (BTSO) kayıtlı üyelerinde yer aldığı çok sayıda başvuru yapıldı" açıklamasını yaptı. Bursa'daki bazı grupların projeye anlamsız bir şekilde karşı çıktıklarını ileri süren Arif Tak, "Açılan davalarla proje engellendi. Önümüze çıkarılan engelleri aşabilmek için uğraşıp durduk. 


11 etaptan oluşan projenin 125 iş yerini kapsayan ilk kısmını ancak tamamlayabildik. Geride kalan 10 etaptaki 2 bin 865 iş yerinin ihalesi davalar nedeniyle gecikti. Ama yılmadık, esnaf ve sanatkârlarımız için mücadelemizi sürdürdük ve mutlu sona yaklaştık. Mart ayında inşaatlar başlayacak ve hızla bitirilecek" dedi. 


Kestel Çataltepe'de konuşlandırılan ve yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım bedeliyle tamamlanması planlanan sanayi sitesinin ilk etabında ihalesi yapılan 125 dükkan ağırlıklı olarak marangozluk firmalarına verildi. Toplam işyeri imalat alanı 1 milyon 255 bin metrekare. Proje kapsamında yapılacak 2 bin 990 işyerinin maliyeti ise 500 milyon TL. Sözleşme yapılan üye sayısı 2 bin 491, yapılacak üye ise 961. 


Kullanılan kredi 8 milyon 608 bin TL. Toplam kamulaştırma bedeli 62 milyon 629 bin TL.125 işyeri tamamlandı. l'inci etap ihale bedeli 17 milyon 800 bin TL. Bugüne kadarki toplam harcama 80 milyon 429 bin TL. Site içinde eğitim kampüsü, yurt binaları, kongre ve kültür merkezi, sergi salonları, itfaiye merkezi, sağlık ve alışveriş merkezi, 80 yataklı otel, ofisler, spor ve rekreasyon alanları yer alacak. 


Dünya



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016