29 / 03 / 2024

Bursa Tarihi Kapalı Çarşı'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

 Bursa Tarihi Kapalı Çarşı'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Bursa'nın uzun yıllardır bekleyen sorunlarını çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, kentin can damarlarından biri olan Tarihi Kapalı Çarşı'ya vizyon katacak cephe sağlıklaştırma ve çatı örtüsü uygulamasına törenle başladı.


Bursa'da halkın huzuru ve mutluluğu için, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent hayalini gerçeğe döndüren Büyükşehir Belediyesi tarafından Reyhan - Kayhan ve Hanlar Bölgesi'ni koruma amaçlı imar planı dahilinde uygulanacak proje kapsamında Kapalı Çarşı'daki çalışmalara start verildi. Projenin ilkbahar aylarına kadar tamamlanacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'nın tarihi kimliğine güç katan Kapalı Çarşı, aynı zamanda ilk ahilik kültürünün başladığı yerdir. Esnaf kültürünün sınırları aşmasına neden olan bu mekanda yapılacak yenileme çalışmalarıyla, vizyon kazanacak olan bölgenin değeri artacak" dedi. 


"Kapalı Çarşı Bursa'nın simgesi"

Bursa'nın değerlerinin UNESCO'nun dünya mirası listesine girme aşamasında olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Kapalı Çarşı'nın da Bursa'nın en gözde değerlerinden biri olduğuna işaret etti. Başkan Altepe, geleneksel ticaret alanı olarak tanımlanan bölgede bulunan Kapalı Çarşı'da başlayan cephe sağlıklaştırma ve çatı örtüsü çalışmaları kapsamında, 150 metre boyundaki çarşının mermer zemin kaplamasının gerçekleştirileceğini, 150 ton çelik konstrüksiyonlu tonoz çatının orijinal kimliğiyle dikkat çekeceğini ve 110 dükkanın cephesine mekanik travertan kaplama yapılacağını ifade etti. 


Bölgeye değer katacak örnek bir çalışmaya imza atıldığını belirten Başkan Altepe, "Kapalı Çarşı, Bursa'da çarşının simgesidir. Çatısından tabanına, cephelerine kadar tüm alanları yenileyip Bursa'ya yakışır bir eser kazandırmak için artık önümüzde engel kalmadı"dedi. 


Başkan Altepe'ye teşekkür 


Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal da projenin uzun yıllardır bekleyen bir çalışma olduğunu belirterek, "Bu çalışma bölgeye ve bölge esnafına artı puan kazandıracak. Bölgenin gün yüzüne çıkması bizleri sevindiriyor. Çarşımızı ve bölgeyi hareketlendirecek olan bu projeden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Kapalı Çarşı Derneği Başkan Yardımcısı Şeref Akgün ise Kapalı Çarşı'da gerçekleştirilen çalışmaların çarşının gelecekteki vizyonuna katkı sağlayacağını söyleyerek, Başkan Altepe'ye teşekkür etti. 


Şehir Postası Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri