19 / 04 / 2024

Bursa'da sanayi ve konut çalışmalarına öncelik verilmeli!

 Bursa'da sanayi ve konut çalışmalarına öncelik verilmeli!

İMSİAD'ın Uludağ Üniversite ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde düzenlenen eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.


İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) Üyesi ve İnşaat Mühendisi Celal Demir, Uludağ Üniversitesi (U.Ü.) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle biraraya geldi.


Son olarak Şiar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Demir, iş hayatı ve inşaat mühendisliği mesleği hakkındaki tecrübelerini, genç meslektaşlarıyla paylaştı. 


İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün'ün de hazır bulunduğu eğitimde konuşan Celal Demir, firmasının, konut ve sanayiye yönelik inşaat yapılarıyla uğraştığını söyledi. 


İKİ SEKTÖRDE DE VARIZ

Demir, "Bursa'da inşaat sektöründe birinci yapılacak olan sanayi yapıları ve konuttur. Sanayi yapıları Bursa'da son 45 yıla kadar çok canlıydı. Şuan Bursa'da bulunan 13 tane sanayi bölgesi arasında önümüzdeki yıllarda gerçekleşmesini beklediğimiz birleşme ve taşınmalarla, yine sanayi yapıları inşaatlarında bu canlılığı göreceğimizi düşünüyoruz. Cöç alan bir sanayi şehri olan Bursa'nın konut yapıları sektörü ise her daim canlılığını sürdürmektedir. Biz her iki sektörde de varız" dedi. 


SERBEST PİYASA VERİMİ

Yapı olarak hareketli birisi olduğunu söyleyen Celal Demir, inşaat mühendisliği mesleğinin kendisi için en ideal meslek olduğunu belirterek, "İyi ki inşaat mühendisi olmuşum diyorum. Bazı insanlar oturarak çalışmayı sever, bazı insanlar devamlı hareketli olmayı sever, ben ise hareketi sevdiğim için ideal bir mesleği seçtiğimi düşünüyorum. İnşaat mühendisliği benim için ideal bir meslek oldu. 

İyi ki bu mesleği seçmişim ve bu mesleği yapıyorum. Serbest piyasada daha verimli olduğumu düşünüyorum" açıklamasında bulundu. 


ÖRGÜTLERE GİRİN

İnşaat mühendisliği öğrencilerine mezun olduklarında İMO gibi, müteahhit olanlara ise İMSİAD gibi meslek örgüderinde görev almalarını tavsiye eden Celal Demir, böyle meslek örgütlerinin kişilere önemli kazanımlar sağladığına dikkat çekti. 

Demir, "Mesleğimizden ötürü imar komisyonları ve encümenlerde de görevler aldım. Buralarda ciddi tecrübeler edindim. 4 yıl İMO Bursa Şubesi'nde yönetimde bulundum. Bu da önemli bir tecrübe kattı bana. Bu sayede meslektaşlarımın çoğunu tanıma fırsatı buldum" diye konuştu. Celal Demir'in açıklamalarının ardından seminer soru-cevap kısmı ile sona erdi



Bursa'da Meydan