19 / 04 / 2024

Çankaya'da istinat duvarı çöktü!

 Çankaya'da istinat duvarı çöktü!

Çankaya Akpınar Mahallesi Dikmen Caddesi’nde dün saat 11.45 sıralarında meydana gelen olayda, cadde üstündeki Güneş Apartmanı’nın 831. Sokak tarafındaki yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, park halindeki 3 aracın üzerine yıkıldı


Dün saat 11.45 sıralarında meydana gelen olayda, cadde üstündeki Güneş Apartmanı’nın 831. Sokak tarafındaki yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, park halindeki 3 aracın üzerine yıkıldı. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayda, üzerine duvarın yıkıldığı 3 araç hurdaya döndü. 


Çökme sırasında çıkan gürültü nedeniyle panik yaşayan mahalle sakinleri, sokakta karşılaştıkları manzaranın ardından polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, hurdaya dönen araçlar ile çevresinde inceleme yaparken; Çankaya Belediyesi ekiplerince de sokak çevresine güvenlik şeridi çekilerek, yıkılan duvar ile araçların kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Belediyeye ait kepçe, araçların üzerindeki duvarı kaldırırken olay yerine gelen bir araba çekicisi de araçların kurtarılmasını sağladı. 


Riskli olduğu gerekçesiyle Güneş Apartmanı’nın yan tarafındaki binanın istinat duvarı da yıkılırken, belediye yetkilileri, yeni istinat duvarlarının inşaatı için apartman sakinleriyle iletişime geçileceğini bildirdi.


FACİADAN DÖNÜLDÜ


Göçüğün altında kalan araçlardan ikisinin sahibi olan Hakan Güleyüpoğlu, “Yan taraftaki apartmanda oturuyoruz ama arabalarımızı hep buraya park ederdik. Eşimin arabası da benimki de duvarın altında kaldı. Haftasonu olması nedeniyle aslında şanslıyız. Mahalledeki çocuklar, hep duvarın altında oyun oynardı. Cana geleceğine mala gelsin. Faciadan döndük” diye konuştu.


ESKİ VE SAĞLIKSIZDI


831 Sokak’taki 4 numaralı apartmanda oturan Musa Aktaş ise, duvarın çok eski olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:


“Cadde üstündeki binaların duvarları çok eski ve sağlıksızdı. Burası çocukların oyun alanı. Benzer bir şey yaşamamıştık ama duvar hiç güven vermiyordu. Sokaktan geçerken altından geçmemeye çalışıyorduk. Sokak boyunca bu şekilde yıkılması an meselesi olan duvarlar var. Umarım bu olay insanlara ders olur ve can kaybı yaşanmadan gerekli önlemleri alırlar.”


Hürriyet