16 / 04 / 2024

Edirne Karaağaç Köprüsü 29 Ekim'de hizmete açılıyor!

Edirne Karaağaç Köprüsü 29 Ekim'de hizmete açılıyor!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Genel meclisi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk ve Meclis üyelerin katıldığı toplantıda komisyonun çalışma raporu kabul edildi.


Edirne İl Genel Meclisinin Mart ayı toplantısında, 2015 yılı Şubat ayı toplantısında komisyona havale edilen 2014 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Toplantıda komisyonun çalışma raporu kabul edildi.


İl Genel Meclisinde bir konuşma yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 2015 yılının yaz aylarında Edirne'nin şantiyeye döneceğini belirterek, "Edirne'de bu sene Milli Eğitimde ve yollarda çalışmalar kısa sürede başlayacak. Geçen yıl 9 milyon TL'lik yol yapılmıştı, bu sene 30 milyon TL'lik yol yapılacak. Bosnaköy yolunun yapılmasına başlandı. Bütçemizin yüzde 70'i bakanlıklardan gelmektedir. Bu sene il genelinde yirminin üzerinde okul tadilatı, 4 köyde imar çalışması ve 8 köyde arıtma tesisi yapacağız. Geçtiğimiz aylarda bir taşkın felaketi yaşadık ve alınan tedbirler nedeniyle kimsenin burnu bile kanamadı, zarar gören vatandaşlarımıza ve esnafımıza yardımlar yapılıyor. 29 Ekim'de Karaağaç Köprüsü de hizmete açılacak ayrıca baypas kanalının da yapımına başlanacak. Önümüzdeki günlerde Yunanistan Bölge Valisi ile bir toplantı yapacağız ve bu toplantıda Meriç nehrinin temizliği de gündeme gelecek" dedi. Vali Şahin, 2015 yılının Edirne için yatırım yılı olacağını mecliste yaptığı konuşmada sözlerine ekledi. 


Edirne Gazetesi