27 / 04 / 2024

Gaziantep Ünaldı Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı!

Gaziantep Ünaldı Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı!

Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’ne bağlı Ünaldı Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Şahinbey İlçesi’ni Ünaldı Mahallesi’nde yapılacak olan Ünaldı Camii için temel atma töreni düzenlendi.


Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’ne bağlı Ünaldı Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Şahinbey İlçesi’ni Ünaldı Mahallesi’nde yapılacak olan Ünaldı Camii için temel atma töreni düzenlendi. Kur’an tilaveti ile başlayan törene Ak Parti Genel Başkan Yardımcı Abdulhamit Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ve çok sayıda vatandaş katıldı.


‘CAMİLER BU MEMLEKETİN TAPULARI HÜKMÜNDEDİR’

Törende açış konuşması yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, cami yapılan bölgeyi sanayi bölgesinden ticari alan çevirdiklerini belirterek, yapılacak olan caminin bu bölge esnafının talebi olduğunu söyledi. Camilerin memleket için öneli olduğunu vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

”Şahinbey’imiz hızla gelişiyor. Bu bölge biz göreve başladığımızda sanayi alanıydı. Biz bunu plan değişikliği yaparak sanayi alanından ticari alana çevirdik. Tabi bu gelişen duruma karşı bu bölgede cami ihtiyacımız vardı. Esnafımızdan haklı bir talep geldi. Bu arsa belediyemize aitti. Biz burayı camii alanı, arkasını da otopark olarak düzenledik. Şimdi arsanın ön kısmı cami olacak arkasında da yaklaşık 3 katlı bir otopark yapmak suretiyle üzerini de meydan yapacağız. Böylelikle hem bu bölgedeki otopark ihtiyacı karşılanmış olacak hem de bu bölgenin cami ihtiyacı karşılanmış olacak.

Camiler bu memleketin tapuları hükmündedir. Bir memleketin İslam memleketi olduğunun en büyük nişanelerinden bir tanesi camilerimiz ve minarelerimizdir. Allah hayırseverlerimizden razı olsun, katkı sağlayanlarımızdan razı olsun."


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ise, hac ve hilal’in bu topraklarda hep mücadele içinde olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

“Dünyada hep hilal ile hac’ın mücadelesi sürmüş bu mücadele hac asla başarılı olamamış. Gökyüzünde yıldız her gün durdukça haçlılar ve hac zihniyeti asla hilali, yıldızı, ay- yıldızı yenemeyecek. Bunun temel mücadelesinin merkezinde de camilerimiz, okullarımız ve kültür merkezlerimiz var. Biz eğer nesilleri bu duyguyla yetiştirebilirsek, uyuşturucu köşelerine diğer madde bağımlılıklarından kurtarırsak gelecek yıllara emin adımlarla bakarız.” Konuşmaların ardından hep birlikte butona basılarak caminin temeli atıldı.


Milliyet