28 / 03 / 2024

GÜNGİAD, Ege'deki girişimcileri yatırıma davet edecek!

GÜNGİAD, Ege'deki girişimcileri yatırıma davet edecek!

Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği (GÜNGİAD), çözüm süreci sayesinde sağlanan huzur ortamı ve teşvik uygulamasının getirdiği avantajları Ege Bölgesi'ndeki girişimcilere anlatmak için 50 üyeyle İzmir'e gidecek...


GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldır uygulamaya konulan çözüm sürecinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde büyük değişim sağladığını söyledi.

      

Şiddet olaylarının son bulduğu bölgede insanların büyük moral kazandığını ifade eden Akbal, sürece katkıda bulunmanın Türkiye'de yaşayan herkesin görevi olduğunu kaydetti. Bu kapsamda, batıda yaşayan girişimcilere çok daha fazla görev düştüğünü dile getiren Akbal, bu konuda duyarlı olan bazı yatırımcıların Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman ve Mardin'e gelerek fabrika kurmaya başladığını söyledi.

      

Akbal, bölgede yaşanan işsizlik nedeniyle çok daha fazla yatırıma ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, Ege'deki girişimcilere bölgede yatırım fırsatlarını anlatmak için mart ayında İzmir'e gideceklerini bildirdi.

      

"Ankara, İstanbul ve İzmir'deki huzur, artık burada da var"

      

Teşvik uygulamasında, içerisinde Diyarbakır, Mardin ve Batman'ın da yer aldığı 6 bölgeye sağlanan avantajın çok büyük olduğuna dikkati çeken Akbal, şunları kaydetti:

      

"Barış sürecinin getirdiği huzurla bölgemiz normale döndü. Ancak uzun yıllar yaşanan olayların neden olduğu hasarın giderilmesi lazım. Bunun için ilk başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım yapılmalı. Bölgedeki girişimcilerin sermaye birikimi yeterli olmadığı için gerekli yatırımları yapamıyorlar. Bu nedenle bölge dışından sermayenin gelmesi lazım."

      

Akbal, kötü imaj dolayısıyla 30 yıldır girişimcilerin bölgeye gelmediğine değinerek, "Ama süreç sayesinde Güneydoğu çok değişti. Ankara, İstanbul ve İzmir'deki huzur, artık burada da var. Üstelik orada olmayan yatırım fırsatları bölgemizde var. Bunlar anlatmak için 50 üyeyle önümüzdeki ay İzmir'e gideceğiz. Ege'deki yatırımcıları bölgeye yatırıma davet edeceğiz" dedi.

      

Kardeş dernek protokolü imzalanacak

      

Başkan Akbal, İzmir'deki temaslarında bir araya gelecekleri Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi ile "kardeş dernek" protokolü imzalayacaklarını  belirterek, "TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen doğu-batı kardeşliğini pekiştirmek için kardeş dernek olmayı önermişti. Biz de bu güzel öneriyi hayata geçiriyoruz" ifadesini kullandı.



Hürriyet