20 / 04 / 2024

Hüseyin Keskin: Sultanbeyli Gölet Projesi yakında başlayacak!

 Hüseyin Keskin: Sultanbeyli Gölet Projesi yakında başlayacak!

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Necip Fazıl Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Hüseyin Keskin, sakinlere icraatlarını ve planlarını anlatırken Sultanbeyli'ye yapılacak gölet projesinden de bahsetti...



Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Necip Fazıl Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Hüseyin Keskin, sakinlere icraatlarını ve planlarını anlattı.


Keskin, belli aralıklarla mahallelere gidiyor. 2014’ün ilk toplantısını Necip Fazıl Mahallesi ile yapan Keskin, “5 senedir bu etkinlikleri tertip ediyoruz. Halkın katkıları ve fikirleriyle eksiklerimizi görüyoruz. Görev dönemimizde ilçemize elimizden gelenin en iyisini yapma gayretinde olduk. Bir yandan kamu binalarımızı inşa ederken, mahallelerimiz de yenilemenin çabası içine girdik. İlçemizin özlemle beklediği projeleri hayata geçirdik.” dedi.


Sultanbeyli’nin yatırımlar ile kalkındığını, çehresinin yenilendiğini anlatan Keskin, “İlçemize yeni parklar armağan ettik. Yaptığımız çalışmalarla asfalt oranımızı yüzde 99’a çıkarttık. Kaldırım oranımız da bu dönemde hayli arttı. Mahallelerimizin birçok eksiğini giderdik. Ama yaptıklarımız tabii ki yetmez. Hep daha fazlasını yapmanın gayreti içerisinde olduk.” ifadelerini kullandı.


SULTANBEYLİ’YE GÖLET MÜJDESİ


İlçede devam eden projelere değinen Hüseyin Keskin, şu açıklamalarda bulundu: 


“TEM bağlantı yolları gibi ilçede 25 senelik tarihi olan Gölet Projesi de yakında başlayacak. Gölet, bittiğinde Anadolu yakasının en büyük sosyal alanlarından biri haline gelmiş olacak. Bunun yanı sıra sağlık alanında da büyük yatırımla yaptık. 400 yataklı devlet hastanemizin de çalışmaları devam ediyor. Adil Mahallesi’ne yapılacak olan ağız diş hastanemizin de yakında temeli atılacak. Ahmet Yesevi Mahallesi de Derviş Ali- Hesna Ceylan Ağız Diş Sağlığı Merkezi geçtiğimiz aylarda hizmete girdi.”


Okul yetersizliği için de önemli çabalarının bulunduğunu aktaran Keskin, şöyle devam etti:


“Eğitim alanında ciddi adımlar attık. Son dönemde pek çok okulumuzu öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bir bölümü tamamlandı tamamlanacak. Öte yandan yaptığımız gençlik merkezlerimizde öğrencilerimizin ve halkımızın hizmetinde. Gençlik merkezlerimize olan ilgi her geçen gün artıyor. Biz de ilçemize yeni gençlik merkezleri kazandırmanın gayreti içindeyiz.”


Keskin, Sultanbeyli’de pek çok dereyi ıslah ettiklerini de bildirdi.


Sultanbeyli’nin mülkiyet derdine deva olduklarını vurgulayan Sultanbeyli Belediye Başkanı, şunları kaydetti:


“Ülkemizin 50 senedir sorunu olan 2B’ye çare bulundu. Biz bu noktada 2B’de yeri olan mahallelerde detaylı bir veri faaliyetleri yürütüp, bir rapor sunup ilgili kurumlara sunarak halkın taleplerini dile getirdik. Rapordan ve itirazlardan sonra indirimler oldu. 400 metrekare altı için belirlenen rayiç bedelin yüzde 50’si fiyatlar Sultanbeyli’nin lehine. Rakamlar açıklandıktan sonra bu 400 metrekare yasasının Sultanbeyli için çıkmış gibi olduğunu iddia etti, birileri. Bizler Sultanbeyli’nin sosyolojik ve ekonomik durumunu yetkililere net olarak aktarmasaydık durum böyle olmayacaktı.” 


Keskin, hisse parsellerde de soruna çarenin çok yakın olduğunu dile getirdi. İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise “Sultanbeyli’de güzel bir tablo var. 10 sene evvelki Sultanbeyli ile şu anki Sultanbeyli çok ayrı.” dedi.



Bugün




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler