28 / 03 / 2024

İncesu'daki sosyal konutlar yeniden mi inşa edilecek?

İncesu'daki sosyal konutlar yeniden mi inşa edilecek?

Zekeriya Karayol, burada yaptığı açıklamada, Kızılören Mahallesindeki Milli Emlak Müdürlüğüne ait olan ve daha önce de lojman olarak kullanılan sosyal konutların, uzun süredir atıl durumda bulunduğunu söyledi...


İncesu ilçesinin Kızılören Mahallesinde atıl durumdaki sosyal konutların belediye tarafından yıkılarak daha modern ve depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edileceği bildirildi. 


İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, yıkım bölgesinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karayol, burada yaptığı açıklamada, Kızılören Mahallesindeki Milli Emlak Müdürlüğüne ait olan ve daha önce de lojman olarak kullanılan sosyal konutların, uzun süredir atıl durumda bulunduğunu söyledi. 


Konutların Milli Emlak Müdürlüğü tarafından İncesu Belediyesi'ne 49 yıllığına tahsisedildiğini ifade eden Karayol, Depreme dayanıklı olmayan bu binaları yıkarak yeni konutlar inşa edilecek. Bu konutları Kızılören Mahallesindeki yol açma çalışmaları sırasında evi yıkılan vatandaşlarımıza, ekonomik durumu iyi olmayanlara tahsis edeceğiz. 49 yıllığına, kira almadan, sadece elektrik ve su giderlerini karşılayarak kullanacaklar. Projesini hazırladığımız, yıkım çalışmaları devam eden sosyal konut inşaatım en kısa zamanda ihale ederek 2014 yılında halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.


Kayseri Star Haber 


Etiketler:

İncesu sosyal konutlar,İncesuda sosyal konut projeleri,İncesu Belediye Başkanı kim,Zekeriya Karayol kimdir,incesuda kentsel dönüşüm



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura, Satışa çıkacak projeler