25 / 04 / 2024

İzmir Bornova'da iki büyük spor tesisi yapılıyor!

İzmir Bornova'da iki büyük spor tesisi yapılıyor!

İzmir Bornova Belediyesi, ilçenin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan, teknik açıdan da uygun olmayan Bornova Merkez’deki Spor Salonu ve Stadyum yerine uluslararası standartlarda iki yeni tesis yapıyor...


İzmir Bornova Belediyesi, ilçenin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan, teknik açıdan da uygun olmayan Bornova Merkez’deki Spor Salonu ve Stadyum yerine uluslararası standartlarda iki yeni tesis yapıyor. Temelleri atılan ve hızla yükselen 10 bin kişilik Doğanlar Stadyumu ile 2 bin 500 kişilik Altındağ Spor Salonu, İzmir’in en modern spor tesisleri arasında yer alıyor. Yeni stadyum ve yeni spor salonu tamamlanıp hizmete açıldıktan sonra yetersiz kalan eskilerinin yerine hizmet binası yapımına başlayacak. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Bornova’da bugüne kadar yaptığı hiçbir tesis olmadığını hatırlatarak, bu kurumun ilçeye yatırım yapması gerektiğini söyledi


Spora hem altyapı olanakları hem de açtığı spor okullarında gençleri yetiştirerek büyük destek veren Bornova Belediyesi, temelleri atılan iki büyük tesisle ilçenin bu alandaki çıtasını yükseltiyor. Doğanlar’da 10 bin kişilik stadyumun temellerini atarak spor camiasının takdirini kazanan Bornova Belediyesi, ilçede salon sporlarının da uluslararası standartlarda yapılabilmesi için büyük bir yatırımı başlattı. 2 bin 500 kişi seyirci kapasiteli cimnastik de dahil bütün salon sporlarının yapılabileceği Altındağ Spor Salonu’nun temellerini atan Bornova Belediyesi, kısa sürede kaba inşaatını tamamlama aşamasına getirdi. Sadece, 250 seyirci kapasiteli ek antrenman salonuyla bile Mustafa Kemal Caddesi’ndeki mevcut spor salonunun standartlarını aşan Altındağ Spor Salonu, uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek altyapı olanaklarıyla donatılıyor.


Yarı olimpik açık ve kapalı yüzme havuzları, basketbol salonu, sporcu kamp merkezi, fitness salonu gibi olanaklarıyla sadece Bornova’nın değil İzmir’in en kapsamlı spor kompleksleri arasında yeralan Işıkkent Spor Tesisleri’ni yaklaşık 4 yıl önce hizmete açan Bornova Belediyesi, sporun destekçisi oldu. Bornova Belediyesi, ilçedeki 6 futbol sahasını modern olanaklarla donattı. Üç sahanın zemini suni çimle kaplandı. Bu sahalar amatör lig maçlarına ve kulüplerin kullanımına açıldı.


Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, görevde olduğu 5 yıl içinde hep ilçedeki spor altyapısını ve olanaklarını geliştirmek için projeler ürettiğini söyledi. Altındağ Spor Salonu ve Doğanlar Stadyumu’nun da bu kapsamda, sporcuları Mustafa Kemal Caddesi’ndeki köhnemiş spor salonu ve kent içinde sıkışmış futbol sahasından kurtarmak için projelendirildiğini söyleyen Başkan Sındır, “Sporcular nasıl hep daha iyi skorlar elde etmek için çalışıyorsa, biz de hep daha iyi tesisler yapmak için çaba harcadık. Bu çaba doğrultusunda bugüne kadar hizmete açtığımız tesisler sporda başarılar getirdi, yapımı devam eden tesislerin de yeni başarılar getireceğine yürekten inanıyorum” dedi.



Ege'nin Sesi



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler