25 / 04 / 2024

İzmir Ekonomi Üniversitesi Kanser ve Geriatri Hastanesi kurulacak!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Kanser ve Geriatri Hastanesi kurulacak!

İEÜ 13. kuruluş yıldönümünde konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem kuracakları tıp fakültesi için onay aldıklarını söyledi. Demirtaş, tıp fakültesi bünyesinde kanser ve yaşlılar için geriatri hastanesi kuracaklarını açıkladı.


İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) 13. kuruluş yıldönümünde konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, törende yaptığı konuşmada müjdeler verdi. Demirtaş, kuracakları tıp fakültesi için onay aldıklarını söyledi. Demirtaş, tıp fakültesi bünyesinde kanser ve yaşlılar için geriatri hastanesi kuracaklarını açıkladı. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin 13. kuruluş yıldönümü, üniversitenin Balçova'daki kampusünde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Açılışta konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, müjdeler verdi. Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) kendilerine tıp fakültesi kurma iznini verdiğini belirten Demirtaş, kuruluş işlemleri için Sağlık Bakanlığı'ndan da onay beklediklerini söyledi. Sıradan bir tıp fakültesi kurmayı düşünmediklerini belirten Demirtaş, çağın hastalığı olan kanserin tedavisi ve kanser araştırmalarının yapılacağı bir kanser hastanesi kurmayı planladıklarını söyledi. 


"Yaşlıları unutmadık" 

Yaşlılıları da düşündüklerini anlatan Demirtaş, "Toplum yapımız değişiyor. Yaşlılarımızı da düşünmek zorundayız. Bu nedenle geriatri hastanesi, Sağlıklı Yaşam Merkezi kuracağız. Dünyadaki en iyi örnekleri bizzat yerinde görerek inceledik. Hayalimiz, İzmirimize dünyada da ün yapacak bir 'sağlık kampusü' kazandırmak. Bu konuda iki yıldır çok yoğun olarak çalışıyoruz. Bugünkü nesil çok farklı, bize göre daha bireysel. Bu nedenle eğitimi bu yönde vermeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

Güzelbahçe yerleşkelerindeki imar sorunu hakkında da konuşan Demirtaş, "İnanıyorum ki Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun desteği ile çok yakında çözülecek. Sağlık Kampusü ve hastaneler için de yer araştırmaya devam ediyoruz" dedi.



Yeni Asır