28 / 03 / 2024

İzmir Gaziemir Belediyesi'nin bina zemini çöktü!

İzmir Gaziemir Belediyesi'nin bina zemini çöktü!

Gaziemir Belediyesi'nin Önder Caddesi'nde 1 ay önce görkemli bir törenle açılan yeni hizmet binası, daha şimdiden yap-boz tahtasına döndü. Belediye binasının önündeki zeminin çökmesi sonucu mermerler kırılarak yeniden yapılmaya başlandı.


Gaziemir Belediyesi'nin Önder Caddesi'nde 1 ay önce görkemli bir törenle açılan yeni hizmet binası, daha şimdiden yap-boz tahtasına döndü. Belediye binasının önündeki zeminin çökmesi sonucu mermerler kırılarak yeniden yapılmaya başlandı. Eski binanın olduğu yerde inşa edilen ve 14 bin metrekare alanı kaplayan yeni binanın önündeki manzara, vatandaşların tepkisine neden oldu. 


Şantiye gibi

Yeni açılan hizmet binasının bu kadar kısa zamanda yeniden kazılıp dökülmesine anlam veremeyen vatandaşlar, "Burada bir imalat hatası olabilir. Ama sonuçta ortada bir hata varsa o da denetim hatasıdır. Çünkü belediye bu çalışmaları önceden denetleyerek yapılan yanlışın önüne geçebilirdi. Eğer doğru işçilik ve dayanıklı malzeme kullanılsaydı böyle bir sorun olmazdı. Belediyenin önündeki düzenlemenin komple kaldırılarak yeniden inşa edilmesinin faturasını vatandaş ödüyor. Olan vatandaşın parasına oluyor" diye konuştu. 

Gaziemir Belediyesi, tüm birimleriyle Önder Caddesi'ndeki yeni binasında vatandaşa hizmet vermeye başladı. Eski binanın olduğu yerde inşa edilen ve altında iki kat yeraltı otoparkı bulunan yeni hizmet binası 14 bin metrekare alanı kapladı. Bu alanın 5 bin 700 metrekaresi 2 kat yeraltı otoparkından oluştu. Ancak üzerinden henüz 1 ay geçmesine rağmen belediye önündeki mermerlerin kırılarak yeniden düzenleme yapılmasın nedeniyle şantiye alanına dönüşmesine Gaziemir halkı tepki gösterdi. Vatandaşlar, yer altından su borularının geçmesi nedeniyle zeminin çökmesi sonucu meydana gelen sorunun arkasında ihaleyi alan firmanın imalat hatasının yanında belediyenin de denetim eksikliği olduğunu belirtti. Vatandaşlar, "Burada en büyük hata denetim eksikliği olan belediyede. Binanın zamanında yetiştirilmesi için binada işçilik anlamında da birçok sorun olduğu söyleniyor. Bu hataların faturası ise her seferinde vatandaşın cebinden çıkıyor. İlçeye daha faydalı işler yapacaklarına vatandaşın parasını kendi hatalarını kapatarak harcıyorlar" diye konuştu. 



Yeni Asır