28 / 03 / 2024

İzmir, Kültürpark alanına stadyum istiyor!

 İzmir, Kültürpark alanına stadyum istiyor!

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, İzmir'de Kültürpark fuar alanının 4'te birlik bölümüne Altay ve Altınordu kulüpleri için bir stat yapılabileceğini bildirdi.


Altınordu Kulübü Başkanı Özkan: "Fuarın dörtte birine Altay ve Altınordu için 22 bin 222 kişilik, 7 gün 24 saat yaşayan modern bir stadyum yapılabilir" dedi.


Özkan, yaptığı açıklamada, kendisine ait bir stadı olmayan kulübün profesyonel olamayacağını savundu.


Avrupa'da bir çok ülkede statların şehir içinde olduğunu kaydeden Özkan, İzmir'de Göztepe için Üçkuyular iskelesi karşısındaki alana, Karşıyaka için de Karşıyaka Spor Salonu'nun yanındaki araziye stat yapılabileceğini kaydetti.


İzmir'de Gaziemir'de yeni bir fuar alanının yapıldığını hatırlatan Özkan, şunları kaydetti:


"Zaten fuar Gaziemir'e taşınıyor. Mevcut Kültürpark'taki fuarın dörtte birine Altay ve Altınordu için 22 bin 222 kişilik, 7 gün 24 saat yaşayan modern bir stadyum yapılabilir. Fuar ne kadardır? Google Earth'ten ölçüyorum. 300 metre yarıçaplı bir daire, yaklaşık 300 dönüm yapıyor, 50 dönümü bu stada yeter. Bu stat öyle bir stat olacak ki, sadece futbol değil, her türlü etkinlikler burada verilecek. Adı Smyrna Fair Ground. Fair, İngilizce'de hem fuar demek, hem de dürüstlük."


Özkan, A Takım'ın bu sene İzmir'deki stat sorunu nedeniyle "göçebe" kuşlara döndüğünü belirterek, şunları bildirdi:


"En az 6-7 puan kaybımız var. Bizim Murat-Sedat-Hüseyin, üçlü A Takım yönetim kadromuz, zemini çok güzel olduğu için Denizli’de oynamak istediklerini ilettiler. Kendine ait stadın yoksa, yoksun aslında. İşte bu yüzden bize bir ortak lazım, futbolun endüstri olduğunu bilen. Eğlence sektörü içerisinde önemli bir payı olduğunu bilen biri. İstikrara, bilime, çalışmaya, disipline, paylaşmaya, kendini aşmaya, samimiyete inanan biri. 33 bin 333 kişilik stadyum yapacak bir ortak arıyorum. İçinde oteli de olacak, sineması da olacak, spor merkezi de, alışverişsiz olmaz zaten. Ben 7 yaşında  futbola başlarken alırım, 18 yaş bittiğinde A takıma teslim ederim. Ortak da yüzde 67'si özkaynağımızdan olmak kaydıyla A takımı alır, Avrupa’da uçurur. Arap mı olur, Rus mu olur, Amerikalı mı olur bilmem. En önemli şartım, 8 yıldır emek verdiğimiz ve meyvelerini toplama aşamasına geldiğimiz 'Yetiştirici Mantalite' devam edecek. Bulamadık ne olacak? Hayat devam ediyor. Elbet bir gün bize de piyango çıkacak."


 


AA