28 / 03 / 2024

İzmir'deki hastaneler birleşecek mi?

İzmir'deki hastaneler birleşecek mi?

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Zafer Çukurova, birleştirilmeleri gündemde olan Suat Seren ve Tepecik hastanelerinin yöneticileriyle dün İzmir’de toplantı yaptı. Peki İzmir'deki hastaneler birleşecek mi?


Suat Seren Göğüs Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tek çatı altında birleştirilmesi fikrini buzdolabına kaldırdıklarını açıklayan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Zafer Çukurova, dün incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e geldi. Çukurova'nın her iki hastanenin yöneticileri ile görüştüğü ve birleşme çalışmalarının yeniden başlatılmasının kararlaştırıldığı dile getirildi.


Dr. Çukurova başkanlığındaki toplantıya Kuzey Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doç. Dr. Ahmet Erbaycu ve diğer yöneticiler katıldı. Urla Karantina Adası'nda yapılan toplantıda Çukurova'nın hastane yöneticilerinden birleşmeyle ilgili görüşlerini aldığı ve projenin hayata geçmesinin hizmet kalitesini artıracağı yönünde fikir beyan ettiği öğrenildi. Çukurova'nın iki hastanenin mali tablosunu da ayrıntılı olarak incelediği ve birleşmeye engel bir durum görmediği belirtildi. Çukurova'nın, hastane yöneticilerinden tepkilerin azalması için çalışanlara birleşmenin getireceği avantajları anlatmasını istediği dile getirildi.


Göğsünü Siper Et Platformu kurulmuştu

İzmir'de hasta yoğunluğunun en fazla olduğu hastanelerin başında gelen Suat Seren Göğüs Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin birleştirilmek istenmesi, sağlık çalışanlarını ayağa kaldırmıştı. Farklı sendika ve odaların temsilcileri "Göğsünü Siper Et" platformu adı altında toplanmış ve kararın iptal edilmesi için günlerce iş bırakma ve yürüyüş eylemleri yapmıştı.


Yeni Asır-



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler