18 / 04 / 2024

İzmir'deki hastaneler birleşince hizmet kalitesi artacak!

İzmir'deki hastaneler birleşince hizmet kalitesi artacak!

Prof. Dr. Osman Nuri Dilek İzmir'deki hastanelerin birleşmesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Tepecik Hastaneleri’nin birleşmesi ile sağlıkta hizmet kalitesi daha da artacak” dedi


Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, “Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Tepecik Hastaneleri’nin birleşmesi ile sağlıkta hizmet kalitesi daha da artacak” dedi


Kamu Hastane Birlikleri Kurumu Başkanlığı geçtiğimiz hafta karşılıklı hizmet veren Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin İzmir Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı altında birleşmesine karar vermişti. Sağlık iş kolunda sendikalar, birleşmeye tepki gösterdi. Her gün Göğüs Hastanesi bahçesinde eylem yapan sendikalar ve İzmir Tabip Odası, birleşmeyle Göğüs Hastanesi'nin misyonunu kaybedeceğini, akciğer kanseri, KOAH hastalarının da mağdur olacağını savundu.


Tamamlayıcı hizmet 

Sendikaların ve Tabip Odası'nın eleştirilerine yanıt veren iki hastanenin de bağlı olduğu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Osman Nuri Dilek, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Dilek "Hastalarımızın yaşadığı bir takım mağduriyetleri gidermeye çalıştığımızı ifade etmek isteriz. Şu ana kadar yer itibari ile karşılıklı konumda bulunan her iki hastanemiz birbirini tamamlayıcı hizmet verirken, birleşme sonrası hastalarımız bütüncül tıbbi yaklaşıma kavuşmuş olacaklar" dedi.


Travma projesi

Prof. Dilek, "Çok küçük bir alandaki 3-4 ayrı acil arasında dolaşan ve sevk edilmeye çalışılan hasta sayısı binleri aşmaktadır. Hiçbir şey bu dolaşımlara maruz kalan binlerce hastamızın hayatını korumaktan daha önemli değildir. Tek amacımız, insanlarımızın daha kaliteli ve daha hızlı, bütünleşik ve yerinde sağlık hizmeti almasıdır. Bu amacımızın en büyük göstergelerinden biri de yürüttüğümüz Travma Projesi'dir. Hasta için önemli olan zamanın kaybedilmesini pek çok yönden azaltmaya çaba göstermekteyiz" diye konuştu.


"AVM açılacağı asılsız iddia"

Dr. Suat Seren Hastanesi'nin misyonunda hiçbir eksilme veya fonksiyon kaybı olmayacağını anlatan Prof. Dilek, "Kısa süre içerisinde açıklayacağımız yeni yeni hizmet alanları ile aynı alanlarda daha etkin hizmet sunacağız. Hastanenin yerine AVM açılması, işçilerin çıkarılacağı gibi asılsız spekülasyonlara asla itibar edilmemelidir. Böyle bir şey söz konusu değildir. Hiçbir çalışanımız mağdur edilmeyecek" dedi.



Yeni Asır



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri