29 / 03 / 2024

İzmir’e 1414 proje!

 İzmir’e 1414 proje!

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir'i geleceğe taşıyacak, kente hayat verecek projelerini açıkladı. "Hayat İzmir" isimli proje 9 ana başlık altında toplandı...



AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir'i geleceğe taşıyacak, kente hayat verecek projelerini açıkladı.


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir'i geleceğe taşıyacak, kente hayat verecek projelerini  açıkladı. Anafikrini "İzmir'in tıkanmış damarlarından", adını "İzmir'in yaşam tutkusundan" enerjisini "İzmir'in genç, dinamik nüfusundan, eşsiz doğasından, kentler tarihinin toplumsal mekanlarından ve yerleşmeler arasındaki etkileşim gücünden" alan Hayat İzmir, 9 ana başlık altında toplandı. 1414 projenin yer aldığı Hayat İzmir’in toplam maliyeti 65 milyar lira,  toplam istihdam ise 170 bin kişi olarak açıklandı.  1414 proje arasında yer alan İZKARAY’ın  Marmaray’dan sonra Türkiye’nin ikinci tüp geçidi olacağını müjdeleyen Yıldırım, “İZKARAY projesi ile iki yakayı birleştireceğiz. Biz ulaşımda kuzeyi ve güneyi birleştireceğiz. Niye Çiğli’den gelen vatandaşımız Çeşme’ye gitmek için eziyet çeksin. İZKARAY ile 6 dakikada geçsin "dedi.


BİNALİ YILDIRIM'IN KONUŞMALARI İÇİN TIKLAYIN


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Yüzyılın Şehircilik Hareketi" sloganıyla kenti geleceğe taşıyacak, "Hayat İzmir" projelerini ilan etti. 'Hayat İzmir Şehircilik Hareketi' toplantısı Balçova Kaya Termal Convention'da yapıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Türk Medya Medya Grup Başkanı Cengiz Özdemir,  AK Parti milletvekilleri, belediye başkan adayları ve İzmir iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.   


İzmir için eylem planı


Binali Yıldırım şöyle konuştu: “Hayat İzmir, İzmir’in sorunlarını çözmeye kilitlenmiş bir şehircilik hareketidir. Gücünü İzmirlilerden alan kollektif yönetişim hareketi ve biçimidir. Mahallerinden ilçelere kadar uzanan yerel yönetişim biçimidir. Hayat İzmir’in içinde 9 ana başlık var. Bunlar sosyal, ulaşım, ekoloji, engelsiz, turizm, yeşil, dünya, sanat, kültür, kentsel hayattan oluşuyor. Bu başlıklar İzmir için eylem planımızı oluşturuyor. Hayat İzmir anafikrini  ‘İzmir'in tıkanmış damarlarından’, adını ‘İzmir'in yaşam tutkusundan’ enerjisini ‘İzmir'in genç, dinamik nüfusundan, eşsiz doğasından, kentler tarihinin toplumsal mekanlarından ve yerleşmeler arasındaki etkileşim gücünden’ alıyor.”


İzmir’e 1414 proje


İzmir için Tarım, Sanayi, Turizm ve Kültür Endüstrilerini anahtar sektörler olarak belirlediklerini ifade eden Yıldırım’ın Ekonomi’de Hayat projesi; 261, Ulaşımda Hayat projesi; 196, Ekolojide Hayat projesi; 179, Kentsel Hayat projesi; 142, Sağlıklı Hayat projesi; 75, Kültür ve Sanatta Hayat projesi; 210, Sosyal Hayat projesi; 220, Engelsiz Hayat projesi; 96, Teknolojik Hayat projesi; 35 proje olmak üzere toplam 1414 proje ile başlıyor. Yıldırım, “Bugün 1414 proje ile başlattığımız şehircilik hareketi, İzmirlilerin katılımı ile güncellenecek ve projeler artacak, şekillenecek” diye konuştu.


“Elimizi değil başımızı taşın altına koyuyoruz”


İzmir’in sadece nüfus olarak Türkiye’nin 3’üncü büyük kenti olduğunu belirten Yıldırım, “Ancak bütün göstergelerde arka sıralarda geliyor. Yalnız hak yemeyelim bir gösterge de ikinci sırada. O da imarsız yapılaşma. İzmir, İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alıyor, keşke daha güzel şeyler paylaşabilsem. İzmirli hep geçmişiyle övünüyor, çünkü Victor Hugo bu kente prenses demiş, Evliya Çelebi İzmir’den büyük övgülerle bahsetmiş, Büyük İskender’in, almazsam eksik olur dediği kent. Sezen Aksu’nun Firuzesi İzmir. İzmir geçmişini tabi ki yad edecek ama geleceğe de umutla bakacak. Ama ne yazık ki İzmir geleceğinden umutlu değil, geleceğini göremiyor. Bunda İzmirli’nin suçu ne. İzmirli mi bunun sebebi. Tabiİ ki değil. Buradaki sorumluluk bu kenti yönetenlerdir. Göz göre göre bu kentin kan kaybede kaybede bu hale gelmesine müsaade edenlerdir. Kimse bundan kaçmasın. Biz seçimi yaptık. Şimdi sıra hemşehrilerimizde. Hemşehrilerimiz seçerse başımızı taşın atına koyarak projeleri gerçekleştireceğiz. Ben zoru severim. Benim için zor hemen yapılır. İmkansız biraz zaman alır. İzmir’de artık her şey kolay diyorum.


İZKARAY ile iki yaka birleşecek


En önemli projelerden birisinin İZKARAY olduğunu belirten Yıldırım şöyle konuştu: “1200 m tüp geçit ve 6000 m köprü ile Çiğli, Çeşme otoyoluna bağlanacak. Raylı ve lastik tekerlekli geçişlerde kullanılacak İZKARAY, İZBAN hattına ve yeni tramvay hatlarına bağlanacak. 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş planlanan İZKARAY üzerinde çift hat raylı sistem bulunacak. İZBAN hattı 56 kilometrelik ilave ile Aliağa’dan Bergama’ya ve 26 kilometrelik ilave ile Torbalı’dan Selçuk’a bağlanarak bu ilçelerin turizm potansiyelleri artırılacak, İZBAN hattı 190km’ye uzatılacak. Raylı sistem ağının toplam 26 kilometrelik metro ayağı 5 etapta örülecek. İZKARAY projesi ile iki yakayı birleştireceğiz. Biz ulaşımda kuzeyi ve güneyi birleştireceğiz. Niye Çiğli’den gelen vatandaşımız Çeşme’ye gitmek için eziyet çeksin. İZKARAY ile 6 dakikada geçsin "


 

Eylül Akdeniz/Akşam

 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler