19 / 04 / 2024

Kadir Topbaş sürpriz projesini 25 Mart'ta açıklayacak!

Kadir Topbaş sürpriz projesini 25 Mart'ta açıklayacak!

“Boğaz'ı Marmaray’la Haliç’i metroyla geçtik” diyen Topbaş, İstanbul’da yeni dönem projelerini anlattı. Topbaş, “Son dönemimin bir hediyesi olarak seçime 5 gün kala açıklayacağım çok farklı bir projem var. Birilerinin hayali dahi yetişmeyecek” dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sürpriz projesini 25 Mart’ta açıklayacağını söyledi ve “O zaman yer yerinden oynayacak” ifadesini kullandı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nca Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Daha yapacak çok işimiz var” başlıklı toplantısına Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İlçe Belediye Başkan adayları, meclis üyesi adayları ve partililer katıldı. Kürsüye çıkan Topbaş, bugüne kadar 1448 projeyi hayata geçirdiklerini 205 projenin sürdüğünü, 538'inin de planlama ve ihale aşamasında olduğunu belirtti. “Biz projeleri yarıştıracak değiliz” diyen Topbaş, “Dünyanın merkezindeki İstanbul hayallerle, laflarla geleceğe taşınamaz. Biz tutarlı bir finans yönetimi ve bütüncül bir yaklaşımla çalışıp dünyayla yarıştırıyoruz” diye konuştu. 


SON DÖNEMİMİN BİR HEDİYESİ VAR 


Sözü namus bildiğini, yapamayacağı hiçbir şeyi söylemediğini söyleyen Topbaş “Biz 10 yıldan beri bu şehirde görev yapıyoruz. Zaman zaman hatalarımız da oldu. Gerekli dersleri aldık. Ne aldatan ne aldanan olmama konusunda hassasiyet gösterdik” dedi. “Yerel seçime 5 gün kala açıklayacağım çok farklı bir projem var” diyen Topbaş, “Birilerinin hayali dahi yetişmeyecek. Son dönemimin bir hediyesi olarak açıklayacağım. İstanbul’da yer yerinden oynayacak. 30 Mart’ta bizi ilçe belediye başkanlarımızla buluşturursa, bakın nasıl bir İstanbul ortaya çıkacak” diye konuştu.


İSTANBUL'UN KADİR ABİSİ'YİM


İstanbul’un 2019’da 430 km’yi aşan, nihai hedef olarak da 776 kilometre raylı sistem hedefleri olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, şöyle konuştu: “Boğaz’ı, Haliç’i ve dereleri kurtarılmış bir İstanbul hedefimiz var. İstanbul’da New York ile yarışan itfaiyesi var. İstanbul’un dünyaya örnek olacak kendi ürettiği tramvayları ve 10 bin konut hedefi var. İstanbul’un Marmaray’ı, Avrasya Tüneli, 3. köprüsü ve 3. havalimanı var. İstanbul’u kıskanılacak bir şehir haline getirmenin heyecanı içindeyiz. Daha yapacak çok işimiz var... Ve adımız çıktı bir kere; Nereye gitsek Kadir Abi diyorlar. Artık İstanbul’un Kadir Abi’si var. Sevdanız varsa bu hizmetler ortaya çıkar. İstanbul’un Kadir Abi’si olarak tabii ki büyük sorumluluğum da var... Paris’te, Şangay’da, Yeni Delhi’de metroları devlet yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak dünyada bu kadar büyük metro yatırımları yapan tek belediyeyiz.” 


26 MEYDANDA ÜCRETSİZ İNTERNET


İstanbul’un 26 meydanında 1 Nisan’dan itibaren ücretsiz internet hizmeti başlatılacağını söyleyen Topaş, rakiplerini eleştirirken de şunları söyledi: “Hükümetin yetkisinde olan işleri bile yapmayı vaat ediyorlar. Belediye başkanlığı bir krallık değil. Eğer hükümetin yetkisindeki işleri yapmayı vaat ediyorlarsa, önce hükümet olsunlar, ondan sonra vaat etsinler… Hizmet bizim işimiz, belediyecilik zaten bizim işimiz. Onlar ne vaat ediyorsa biz zaten onları yaptık. İBB olarak bir proje denizi değil, bir proje okyanusuyuz. Bizde binlerce proje var. Seçim sathında açıklamaya devam edeceğiz. İstanbul’u yapısı çok farklı, projeye doymaz. Biz de İstanbul’a hizmet etmeye doymayız. 



Akşam