26 / 04 / 2024

Karakaköy Bilgi Toplumu Enstitüsü açıldı!

Karakaköy Bilgi Toplumu Enstitüsü açıldı!

Merkez binası Karaköy’de yer alan Bilgi Toplumu Enstitüsü’nün açılışı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı tarafından yapıldı.


Turkcell ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) işbirliğinde ‘Bilgi Toplumu Enstitüsü’ hayata geçirildi.


Teknoloji ve bilgiye erişimin topluma yayılmasını hedefleyen enstitüde etkinlik ve eğitimler tüm yıla yayılacak. Merkez binası Karaköy’de yer alan Bilgi Toplumu Enstitüsü’nün açılışı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, “Hepimiz Türkiye’nin gerçek bir bilgi toplumuna dönüşmesini, inovasyonda, teknolojide dünyayla yarışan, söz sahibi bir ülkeye dönüşmesini istiyoruz. Bilgi Toplumu Enstitüsü tüm bileşenlerin bir araya geldiği, bu alanda inovasyon ve üretimin teşvik edildiği bir buluşma noktası olacak” dedi.


KAYNAĞA YÖN VERECEK


TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı bilgi ve iletişim teknolojileri alanında donanımlı, uluslararası alanda tanınacak bir bilgi üretim ve paylaşım merkezi oluşturmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Enstitü, üniversite-sanayi-kamu-özel sektör-sivil toplum birlikteliği ile katılımcı bir şekilde çalışacak ve bilgi üretecek. TBV-Turkcell Trend Talks etkinliklerinde dünyaca ünlü kanaat önderleri konuşmacı olarak ağırlanacak. Ekosisteme ilham vermesi amaçlanan bu vizyon toplantılarında “Yaşamı İyileştiren Teknolojiler”, “Smart City”, “Bulut Bilişim”, “Giyilebilir Teknoloji” gibi başlıklar ele alınacak. Bilgi Toplumu Enstitüsü, sektöre katkıda bulunan yenilikçi işleri ödüllendirmek üzere geleneksel hale gelecek “Teknoloji Ödülleri”ni de organize edecek. Bu hedeflerin yanı sıra Enstitü periyodik olarak sektöre ayna tutacak, kaynak olacak ya da yön verecek araştırma ve raporlara da imza atacak.”



Hürriyet