29 / 03 / 2024

Karatay'da çocuk oyun alanı çalışmaları yapılıyor!

 Karatay'da çocuk oyun alanı çalışmaları yapılıyor!

Karatay'da çocuk oyun alanı çalışmaları yapılıyor. Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, çocukları kentleşmenin getirdiği sıkı yapılaşmadan uzaklaştırıp, rahat nefes alabilecekleri ortamlar oluşturma çabası içerisinde olduklarını belirtti.



Karatay Belediyesi, 2013 yılında 58 adet çocuk oyun gurubunu ilçeye kazandırdı. Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, çocukları kentleşmenin getirdiği sıkı yapılaşmadan uzaklaştırıp, rahat nefes alabilecekleri ortamlar oluşturma çabası içerisinde olduklarını belirtti. 


Daha önce yapılan ve yeni oluşturulan çocuk bahçelerinin de içeriğini zenginleştirdiklerini söyleyen Hançerli, şunları kaydetti: "Yeni kurulan ve mevcut çocuk parklarının zeminine kauçuk taban döşedik. Geride bıraktığımız 2013 yılı içerisinde 58 adet çocuk oyun gurubunun kurul umunu gerçekleştirerek çocukların hizmetine sunduk. 


Karatay'a yeni bir yüz kazandırma gayesiyle yeni imar yollarının açılmasından, kentsel dönüşüm alanların oluşturulmasına, sağlık hizmetlerinden, Kongre ve Gençlik Merkezi'nin yapılmasına, pazar marketlerden yüzme havuzlarına, eğitime destek kapsamı çerçevesinde suni çim sahalar, spor salonu, ananokulu ve okul yapımından, çevre düzenlemelerine kadar birçok çalışmaya imza attık. Çocuk oyun alanı çalışmalarıyla da çocukların rahat ve güvenli ortamlarda vakit geçirmeleri için yeni oyun alanları oluşturmaya devam edeceğiz. Yeşil alan ve park çalışmalarımız devam edecek. Amacımız Karatay'da yaşayanlara en iyi hizmeti sunmak." 


Ankara Kırmızı Beyaz Gazetesi