28 / 03 / 2024

Kayseri Bilim Merkezi'nin 1.etabı açılıyor!

Kayseri Bilim Merkezi'nin 1.etabı açılıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin TÜBİTAK ile işbirliği halinde Kayseri'ye kazandırdığı Bilim Merkezi'nin birinci etabı bu yıl açılacak.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin TÜBİTAK ile işbirliği halinde Kayseri'ye kazandırdığı Bilim Merkezi'nin birinci etabı bu yıl açılacak. TÜBİTAK Heyeti ile yapılan toplantıda Bilim Merkezi'nde açılacak olan sergilerin takvimi de planlandı.


Başkan Mustafa Çelik, TÜBİTAK'tan gelen heyetle Bilim Merkezi'nde açılacak olan sergilerle ilgili istişarede bulundu.


TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ başkanlığındaki heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Ziyarette, Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yer alan Bilim Merkezi'nin açılışıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. TÜBİTAK Heyeti ile yapılan toplantıda Bilim Merkezi'nde açılacak olan sergilerin takvimi de planlandı.


Ana gövde, planetaryum ve açık sergi alanından oluşan Bilim Merkezi'nin birinci etabının bu yıl içinde hizmet vermeye başlayacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Artık öğrencilerimiz bilimi, fenni, teknolojiyi kaynağında görecekler. Uzay teknolojileri, astronomi, temel bilimler konularında incelemelerde bulunup deneyler yapabilecekler" dedi.


 Toki Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura